Чујем непознате гласове

Питање:
Већ више од две године чујем непознате мушке гласове, док сам у стану, па и напољу, а у Божијем храму не. Мислила сам да ми се ти гласови причињавају, јер их нико осим мене не чује. Мислила сам да ће нестати, или да ћу их молитвом отерати, али се то још увек није догодило. Да ли је то због тога што до сада нисам редовно ишла у цркву, исповедала се и причешћивала и како да их се ослободим?
Н.Н


Одговор:
ХРИСТОС ВАСКРСЕ драга сестро. Мушке гласове, које повремено чујеш у стану и напољу, нису артикулисани, Ти не разумеш шта ти гласови поручују. То може да буде и чисто физиолошка појава, кад се у ушима чују разни шумови изнутра, не споља преко бубне опне. Пошто те гласове чујеш у времену и простору у коме си опуштена и размишљаш о разним светским и материјалним стварима, могу гласови доћи као посебан надражај изнутра, а када си у храму, на молитви, Твоје целокупно биће је предано несвакодневним поривима и размишљањима, Ти тада очекујеш поруке споља, да Господ умири душу Твоју, да успостави контакт са Тобом. Зато Ти тада чујеш само шапат Твоје душе, која се обраћа Богу кроз молитву и ништа друго не може да наруши успоставу тог контакта са Богом.
Свакако да ће та појава нестати кад будеш још ревносније долазила на Свету литургију, у њој активно учествовала појањем, исповешћу и причешћем, када Твој живот буде у потпуности хришћански живот.
У радости васкрсења поздравља Те о. Душан

Comments are closed.