NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Razno » Sveta Tajna Venčanja u vremenu ženskog ciklusa

Sveta Tajna Venčanja u vremenu ženskog ciklusa

Pitanje:
Pomaže Bog, dragi oci.
Za ovaj sajt sam saznala preko foruma o venčanju i hvala Bogu da postojite i da se naš narod ima kome obratiti i ovim putem.
Interesuje me, suprug i ja smo sklopili građanski brak, želimo da se venčamo i crkveno, ali me interesuje, da li se žena može venčati u crkvi ako ima mesečni cuklus, jer znam da nije dozvoljeno za Pričešće i ako možete još neka pravila na ovu temu da mi kažete, jer bi želela da čujem od Vas. Jer mesečni ciklus se pomera, nekada pre a nekada posle par dana. Unapred zahvalna! ! !
Aleksandra


Odgovor:
Bog ti pomogao.
Sveta Tajna Venčanja može da se obavi u vremenu ženskog ciklusa a kao što ste i sami rekli ne može da se pristupi Svetoj Tajni Pričešća. Ono što bi bilo važno za stupanje u Svetu Tajnu Braka je vaša zajednička priprema. Obzirom da još uvek živite u građanskom braku (zajednici koja nije Bogom blagoslovena) trebali bi da se pripremite sedmodnevnim postom, molitvom, odvajanjem od bračne postelje, Svetom Tajnom Ispovesti i Svetom Tajnom Pričešća pred Svetu Tajnu. Tako telesno i duhovno očišćeni, zasigurno će te pravednije izaći pred Sveti Oltar. Neka bi vas svevideći Gospod blagoslovio da i vi živite blagoslovenim hrišćanskim brakom.
o.Milan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *