Занима ме како да се припремим за порођај?

Питање:
Христос воскресе! Благословите, Оче! Занима ме како да се припремим за порођај? Наиме, код старца Клеопе сам прочитала да се треба припремити као на самртној постељи за смрт.Поред Св.Тајни, шта се под припремом још
подразумева? Свако добро Вам од Господа!
Јасмина


Одговор:
Заиста Христос васкрсе, Јасмина.
Прво желим да Вам честитам што ћете ускоро бити мајка! Хвала Богу, то је велика радост. Не знам како сте Ви схватили савете оца Клеопе? Али ја се надам да Ви нисте у тој позицији. Зашто Вам то кажем? Верујем да Ви немате никаквих проблема, постоје труднице које имају великих проблема, које нису у могућности да се породе регуларним путем.Због тога се не зна да ли ће преживети порођај или не. Ја се искрено надам да Ви не припадате тој групи. Сви смо ми свесни да је данас медицина доста узнапредовала, али увек може доћи до некаве компликације и до мале непажње доктора или бабица и нежељене ситуације. Зато је најбоље да позовете свога свештеника и да Вам прочита молитву (једном речју, да будете предани у заштиту Бога) и да Вас спомиње у својим молитвама, како би Вам благи Бог био у помоћи, да порођај поднесете стојички и да све буде, дај Боже, нормално и за Вас и за Ваше дете.
Нормално, ми смо увек у Божјим рукама, тј. најбоље је да све препустимо Богу. Зато и кажемо у оној јектенији “… и сав свој живот Христу Богу предајмо.”
Ако сте у могућности да се причестите, то би било лепо. Зато је најбоље да видите и Ваше могућности. Најбоље је да се посаветујете и са својим свештеником.
Сваки Божји благослов на Вашем животном путу, жели отац Дејан.

Comments are closed.