Византијски крст

Питање:
Поштовани оци, молим да ми одговорите на питање, шта је то ВИЗАНТИЈСКИ КРСТ.
Прије годину дана послије великих трагедија у мојој породици, вјерујем и најбољој намјери да ми помогне, рођак ми је донио књизицу на којој је писало ВИЗАНТИЈСКИ КРСТ упутство за употребу. Унутра је чак писало да је и Богословски факуктет српске правосл. цркве то признао али нисам могла да нађем “благослов”. Била сам збуњена јер знам да наша црква не дозвољава било какав облик медитације. А ово се састојало од једног картончиħа на којем је био нацртан крст у који је требало гледати одредјено вријеме јер је наводно добро за психички живот и концентрацију. То сам оставила, не знам да ли да то бацим или не.
молим Ваш коментар
Драгица


Одговор:
Драга Драгице, Крст је символ Христовог страдања и Његовог жртвовања за нас. Значај крста је у Хришћанству свим побожним људима одувек био прилично јасан. Стога, врло је чудно и наивно веровати да један облик крста помаже боље него други. То већ спада у враџбине, амајлије, талисмане, фетишизам, сујеверје, и томе слично. А све то је штетно и слаби душу. По учењу Православне Цркве, то је болесна а не здрава духовност.
Ево шта у чланку „Душа за паре” каже Бранка Каљевић: http: //www.vreme.com/arhiva_html/436/24.html
„Народ и даље од видовњака, надрилекара или пророка тражи оно што не може себи да приушти или да реши у овој држави, на послу, у болницама у апотекама, или у сопственој кући. Може, али по важећим ценовницима први су јевтинији, а хоће и да саслушају…
…На путу до привиђења крста, које је имао 1993. године, ицелитељ Ненад Гавриловић прошао је вишегодишњи пут познатог сарајевског травара… У Београду се обрео ратне 1992. године, а помнији читаоци овдашњих новина памте га по упорности да београдске докторе убеди како његови мелеми у борби против сиде подижу имунитет. Каже да више не лечи сиду зато што је готово банкротирао, и зато што га није прихватио нико осим његових пацијената.
У откровењу му је поручено да ће крст благотворно деловати на лечење страхова и психичких болести и патњи, док ће његова енергија неутралисати силе црне магије – лична, породична, и наследна проклетства.
Следећи молитвено привиђење и законе овдашње пословности, основао је у Београду агенцију и кренуо да помаже народу. Византијски крст, чије силе лече душевне болести и сва стања свести у којима човек пати, плаве је боје, а у посед се добија за 93 динара (за пацијенте из Републике Српске за десет к.марака) .”
Поздравља те, о. Срба

4 Comments

  1. Како да набавим византијски крст са упутством?

  2. Владимир Павловић

    Како да набавим византијски крст са упутством?
    И колико кошта?

  3. Milan Vujinovic

    Dali se još može nabaviti krst i knjižica sa uputstvom i poslati u Banjaluku i koliko kosta hvala

  4. Da li se moze i dalje nabaviti casni vizantijski krst iz nekadasnje agencije iz beograda papirni krst i knjizica kao uputstvo,poz