Вађење “црва” из ушију

Питање:
Помаже Бог поштовани оци! Молим вас да ми одговорите на моје питање. Било је то овако после крштења мог сина изађемо из цркве напоље и нас свештеник љубазно позове да седнемо испред цркве у башту да попијемо нешто. Тако смо и урадили и тако уз причу о деци пошто је мој син тада имао 4 месеца и пуно је плакао као беба а нормално био је здрав ми се распричали а наш свештеник исто има двоје деце и прича он нама да је и његов син пуно плакао као беба код доктора су га носили све је било у реду у цркву га носили чак би ту и преспавали пошто им је и кућа у истом дворишту где и црква. Ништа није помагало и тако он, наш свештеник, чује за неку бабу ту негде у Србији како она баје и вади некакве црве са цевчицом неком из ушију беба и да онда престају да плацу и онда мирно спавају. Упути се он тамо са попадијом и бебом код те бабе и она је наводно извадила те “црве”. После те сеансе дете више није плакало. Ја мислим да тако нешто није дозвољено радити и тиме се бавити ни од стране цркве ни по Библији. Како може једно свештено лице у тако нешто да верује?
Данијела


Одговор:
Драга Данијела, Заиста интересантан догађај, нисам никада чуо за такве црве. Али, знам да се у старо време нечистоћа из ушију вадила помоħу воштаног фишека, који се упали на горњем крају, а ваздушни чеп извлачи из ушног канала восак и нечистоћу која може да ствара упалу. То сам и ја пробао, и мислим да сасвим ефикасно чисти ушни канал. Али, ту нема никаквог сујеверја, веħ чиста механика. Можда је то у питању, ко зна? Не би ме изненадило да бабе говоре о неким “црвима” и сличним стварима. Али, да накупљен восак у уху може да ствара проблеме, то није никаква тајна. Поздравља те, о. Срба

4 Comments

  1. Poštovani ja sam imala u porodici slučaj da je moja snaja i brat vodili bebicu kod žene koja je pomoću cevčice izvadila jednu maticu i nekoliko manjih crva iz uha , Bas u to ne bih poverovali da ih brat nije slikao, verujte da čovek ostane u šoku šta sve može da vas snadje.

  2. Draga Danijela. Sa mislite kako su se ljudi lecili pre postojanja savremene medicine. Nase bake su oduvek znale prirodnim putem da lece ljude, jer nije bilo bolnica i domova zdravlja kao sada. I naravno da treba sacuvati alternativnu metodu lecenja pored svakojake hemije koju nam nude u danasnje vreme. Jer zapamtite jedno. Sve sto je prirodno to je od Boga. Sve ostalo je nistavno.

  3. Volela bih da znam koji svestenik to radi jer i ja imam problem sa detetom jer ima ceste upale usiju?