Вађење „црва“ из ушију

Питање:
Помаже Бог поштовани оци! Молим вас да ми одговорите на моје питање. Било је то овако после крштења мог сина изађемо из цркве напоље и нас свештеник љубазно позове да седнемо испред цркве у башту да попијемо нешто. Тако смо и урадили и тако уз причу о деци пошто је мој син тада имао 4 месеца и пуно је плакао као беба а нормално био је здрав ми се распричали а наш свештеник исто има двоје деце и прича он нама да је и његов син пуно плакао као беба код доктора су га носили све је било у реду у цркву га носили чак би ту и преспавали пошто им је и кућа у истом дворишту где и црква. Ништа није помагало и тако он, наш свештеник, чује за неку бабу ту негде у Србији како она баје и вади некакве црве са цевчицом неком из ушију беба и да онда престају да плацу и онда мирно спавају. Упути се он тамо са попадијом и бебом код те бабе и она је наводно извадила те „црве“. После те сеансе дете више није плакало. Ја мислим да тако нешто није дозвољено радити и тиме се бавити ни од стране цркве ни по Библији. Како може једно свештено лице у тако нешто да верује?
Данијела


Одговор:
Драга Данијела, Заиста интересантан догађај, нисам никада чуо за такве црве. Али, знам да се у старо време нечистоћа из ушију вадила помоħу воштаног фишека, који се упали на горњем крају, а ваздушни чеп извлачи из ушног канала восак и нечистоћу која може да ствара упалу. То сам и ја пробао, и мислим да сасвим ефикасно чисти ушни канал. Али, ту нема никаквог сујеверја, веħ чиста механика. Можда је то у питању, ко зна? Не би ме изненадило да бабе говоре о неким „црвима“ и сличним стварима. Али, да накупљен восак у уху може да ствара проблеме, то није никаква тајна. Поздравља те, о. Срба

2 коментар(а)

  1. Draga Danijela. Sa mislite kako su se ljudi lecili pre postojanja savremene medicine. Nase bake su oduvek znale prirodnim putem da lece ljude, jer nije bilo bolnica i domova zdravlja kao sada. I naravno da treba sacuvati alternativnu metodu lecenja pored svakojake hemije koju nam nude u danasnje vreme. Jer zapamtite jedno. Sve sto je prirodno to je od Boga. Sve ostalo je nistavno.

  2. Volela bih da znam koji svestenik to radi jer i ja imam problem sa detetom jer ima ceste upale usiju?

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.