Ускраћивање гостопримства богохулнима?

Питање:
Помаже Бог драги пријатељи! Прво, хтео би да вам се захвалим на изварендној урађеној презентацији.На тај начин сте Православље још више приближили верујућим људима.Нека би дао Бог да истрајете, а на радост и спасење свих православних хришћана. Моје питање: Да ли Црква одобрава ускраћивање гостопримства људима па макар то били и најближи рођаци који хуле на Свето име Божије и псују Бога? Како се понашати према таквим људима? Пуно вам хвала и свако добро од Господа!
Бојан


Одговор:
Бог вам помогао, Најбоље је ако замолите такве особе да не Богохуле када сте ви присутни. Иначе понашајте се најлепше што можете, покажите му добродошлицу. Морате разумети да је то врста болести. Јер када човек нема шта да каже па онда псује и богохули, мислим да је то болест.
Не знам о коме се ради? Да ли је та особа разумна? Да ли та особа разуме да тиме даје лоше навике и деци и онима који су око вас? Да ли се са том особом може разговарати? ? ? ? ? ? Имам многа питања која бих поставио у вези са том особом. Зато је мој савет поразговарајте са свештеником који познаје и вас и ту особу. Да ли је та особа болесна? ? ? Тешко је преко компјутера рећи. Пуно поздрава о.Дејан

Comments are closed.