Упис на Богословски факултет

Питање:
Ево реших да вам пошаљем још један е-маил, јер на предходни који сам вам слао нисам добио одговор, а пошто сам у недоумици и морам да знам истину, надам се да ће те ми на овај одговорити.
Ради се о следећем: имам 22 године и тренутно сам при крају студирања друштвених наука. Следеће године би требало да дипломирам и да завршим факултет. Међутим, већ неко време имам осећај да сам промашио професију, а тај осећај је временом све јачи и јачи. И поред тог осећаја решио сам да завршим факултет, јер не би баш било интелигентно да напустим факултет пред крај студија.
У задње време имам веома јак осећај који ме вуче према свештенству. Једноставно бих волео да будем свештеник и да се тиме бавим.
Тај осећај није још увек сазрео до свог врхунца, али осећам да је близу. Међутим, ствара се једна дилема. Ја сам средњу школу завршио у Америци, а тада нисам био у прилици ни у ситуацији да бирам нешто друго.
Често помислим (па можда се и кајем) што нисам уписао богословију. Међутим, за мене као тадашњег имигранта опције су биле мале.
Поштовани оци, занима ме да ли бих ја када завршим студије могао да упишем Богословски факултет са 23-24 године старости. Да ли постоји каква старосна граница у случају студирања на Богословији.
Лично познајем неколико ђакона који студирају на Богословском факултету у Чикагу и знам да су сви они завршили средњу богословску. Да ли бих ја имао икакве шансе да упишем Богословски факултет без завршене средње богословске.
Да ли је то још увек изводљиво или сам закаснио на тај воз? Надам се да ћете ми одговорити чим ухватите мало слободног времена и да ћете ми објаснити цео процес око уписивања и студирања.
Хвала вам унапред, браћо и Бог вас благословио.
Брат у Христу
Ноле


Одговор:
Драги Ноле, Нисам баш схватио да ли се ти распитујеш за наш Богословски факултет у Чикагу или можда за онај у Београду? У сваком случају, што се година тиче не мислим да је икакав проблем.
А што се уписа и услова око тога тиче најбоље је да се обратиш директно факултету. Најбоље би било да им телефонираш, питаш кад раде, па потом одеш тамо и о свему се на лицу места распиташ. То бар не би требало да представља неки велики проблем.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.