Тумачење Светог Писма

Питање:
Питање: Како то да у Светом Писму (Стари Завет и Књиге Пророка) „препознајем“ некад записане а у садашњици „одигране“ догађаје у нашем српском народу? Ако сам иста прочитала и протумачила исправно, намеће се питање: Колико су заправо стари Срби и да ли су и шта су заборавили о свом истинском пореклу?
Маја


Одговор:
Драга Мајо, Библија је пре свега реч Божија о спасењу свих људи, а не о историји разних народа. Пошто си и сама ставила знаке навода на оно “препознајем”…догађаје у нашем српском народу, вероватно си свесна да ти то ниси протумачила исправно. Уосталом, ја и не знам шта си ти то прочитала, протумачила и како си га разумела да бих могао да коментаришем. У сваком случају, тумачити Свето Писмо некоме овако преко дописивања значило би многе и многе странице исписане. Зато постоје бројна дела и књиге Светих Отаца који су нам тумачили Свето Писмо још од очевидаца апостола и њихових ученика, па све до данас. Чини ми се да има тумачење јеванђеља од о. Јустина Поповића и многе друге на српском језику. Потражи преко свог свештеника неку од ових књига па погледај како се Свето Писмо чита и разумева. Поздравља те, о. Срба

One Comment

  1. Zašto ima Sveto pismo koje sam kupila u pravoslavnoj crkvi samo 66 knjiga, zar ne bi trebalo da jih bude više? Gde mogu da pročitam sve ostale knjige koje su protestanti izbacili iz Svetog pisma?