Тумачење Светог Писма

Питање:
Питање: Како то да у Светом Писму (Стари Завет и Књиге Пророка) „препознајем“ некад записане а у садашњици „одигране“ догађаје у нашем српском народу? Ако сам иста прочитала и протумачила исправно, намеће се питање: Колико су заправо стари Срби и да ли су и шта су заборавили о свом истинском пореклу?
Маја


Одговор:
Драга Мајо, Библија је пре свега реч Божија о спасењу свих људи, а не о историји разних народа. Пошто си и сама ставила знаке навода на оно „препознајем“…догађаје у нашем српском народу, вероватно си свесна да ти то ниси протумачила исправно. Уосталом, ја и не знам шта си ти то прочитала, протумачила и како си га разумела да бих могао да коментаришем. У сваком случају, тумачити Свето Писмо некоме овако преко дописивања значило би многе и многе странице исписане. Зато постоје бројна дела и књиге Светих Отаца који су нам тумачили Свето Писмо још од очевидаца апостола и њихових ученика, па све до данас. Чини ми се да има тумачење јеванђеља од о. Јустина Поповића и многе друге на српском језику. Потражи преко свог свештеника неку од ових књига па погледај како се Свето Писмо чита и разумева. Поздравља те, о. Срба

Један коментар

  1. Zašto ima Sveto pismo koje sam kupila u pravoslavnoj crkvi samo 66 knjiga, zar ne bi trebalo da jih bude više? Gde mogu da pročitam sve ostale knjige koje su protestanti izbacili iz Svetog pisma?

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.