Световни људи објашњавају Св. Писмо и дају духовне поуке

Питање:
Помаже Бог, Молим вас да ми одговорите колико је нормално да се световни људи баве објашњавањем Светог Писма и давањем духовних поука. Таквих појава данас има и на интернет форумима где се много људи јавља у нади да ће наћи прави духовни одговор и да ће разрешити сопствене унутрешње дилеме о вери. Један од тих форума је у власништву Мирољуба Петровића дир. ЦПС у Београду. Човек дао себи за право да је свештеник, па то све личи на сурогат цркве.
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Нажалост због све већих “људских права” или како се већ зове, свако данас хоће да тумачи Библију и онда тај свезнајући крене у “мисионарење” само њему знаном, па се онда наш народ не налази случајно ту где је, мислим духовно.
Од стране цркве није могуће да се то спречи, а наша држава нема намеру, тако да остаје нама свештеницима велика обавеза да сачувамо оно што вреди у Српском народу. Наравно и тај наш народ треба да се уозбиљи (духовно) а Господ ће дати да то све буде добро.
Интернет форуми, разне новине и тв. емисије служе да би себи обезбедили тираж или гледаност, а ми ако нећемо не морамо да гледамо нити да читамо и тако себе ослободимо сувишних тегоба које такви медији доносе. Држи се ти твоје Цркве и вере прадедовске и не брини за друге. о.Драган

Comments are closed.