Света вода.

Питање:
Занима ме: 1. Које су све врсте Свете Воде? 2. Шта је то кропљење, и како се тачно изводи и с којом се Светом Водом и на који начин изводи, и када и где се сме? 3. Кад се која Света Вода сме пити, и зашто? 4. Који је рок трајања светости Свете Воде, тј. да ли је она стално Света? 5. Да ли је то и даље Света Вода нпр. ако се у чаши налази капљица Свете Воде или мало већа количина Свете Воде, и тада доспемо у ту чашу обичну воду, да ли тада сва та вода у
чаши постаје Света, ако постаје, да ли онда можемо само капљицом Свете Воде или мало већом количином Свете Воде преобратити цело буре обичне воде у Свету Воду, тј. која је количина Свете Воде потребна да би се обична вода преобратила у Свету. Ако је преобраћење такве обичне воде могуће, да ли би то било дозвољено извести, или уопсте могуће извести мирјанину – не везано за Богојављенску Свету Воду, него нпр. за ону са Светих Извора (нпр. Острошку) , и ако је то све могуће, тј. ако је из обичне воде могуће на такав начин да се преобрати у Свету Воду, ако се у чаши налази капљица или мало већа количина те преобраћене Свете Воде, а доспемо обичну воду, да ли је то онда цела количина воде у тој чаши Света Вода, ако јесте, да ли онда са том два пута преобраћеном Светом Водом могуће на тај начин направити три пута преобраћену Свету Воду, ако јесте, да ли се тако губи снага Свете Воде са преобраћањем и докле је тако могуће преобраћати обичну воду у Свету Воду, ако је преобраћење уопште и могуће, ако јесте коме је могуће (тј. нама мирјанима) и за коју је Свету Воду то могуће, ако је уопште могуће? Уосталом, молим вас, напишите ми све везано за Свету Воду, ако може.
Унапред хвала.
Живков


Одговор:
Света вода је света вода и према њој се и односите као према светој води и када говорите и када пијете, и када се кропите.
о.Дејан

Comments are closed.