Свештенички чин

Питање:
Помаже Бог, Ове године уписао сам Богословски факултет али има нека питања која ме муче, због којих можда нећу ни кренути да студирам. (жеља ми је да постанем свештеник) . 1 – Дали је дозвољено рукополагање (у свештени чин) ако је особа пре брака имале односе са девојком? 2 – Зашто се уче на факултету да је душа смртна и ко је то дозволио? 3 – Зашто је избачена литература Јустина П. а убачена од Зузуса? Свако добро
Мирко


Одговор:
Драги Мирко, Нисам сигуран колико смо ми, на овај начин, у стању да ти помогнемо да донесеш исправну одлуку? Добро је што желиш да будеш свештеник. По мом мишљењу, мораш добро проценити своје жеље, могућности и снагу воље. У томе ти може помоћи и добар духовник, уколико би подробније попричао са тобом. Овако уопштено, у две три речи заиста не знам шта бих ти више рекао.
Што се тиче наставног плана и програма на Богословском факултету у Београду, заиста не знам поуздано шта и како тамо уче, и ко је и због чега избацио или убацио коју литературу. Мислим да би било сасвим простојно да ово питање упутиш на њихову адресу.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.