Сродство

Питање:
Поштовани Оче, молила бих Вас да ми одговорите на следеће питање. У вези сам с момком, али моја прабаба и његова прабаба су сестре. Па бих хтјела да знам да ли је то гријех од стране цркве и какво је Ваше мишљење о томе?
Анђа


Одговор:
Драга сестро, Већ десетину питања је било идентично твоме. Твоја братичина је са момком кога је упознала у ОСМОМ СТЕПЕНУ КРВНОГ СРОДСТВА У ПОБОЧНОЈ ЛИНИЈИ и они се могу венчати. о. Душан

3 Comments

 1. Pra baba i pra baba sestre..NIje to somi stepen oce, NJihovi djedovi su prvi stepen ili braca od tetke, ocevi drugi stepen a oni tek treci…Bog vam pomogao, to ti je kao brat setra,,,,Tek treci rodjaci…

 2. Pomaže Bog Oče.Mojoj rođenoj sestri je prije sedam dana umrla djevojčica od 9 mjeseci.Imala je tešku srčanu manu i drugu operaciju nije preživjela.Ta djevojčica nije bila krštena.Mene zanima postoji li spasenje za nju?Čitala sam da nekrštena djeca nemaju mjesto kod Boga?Jako mi je trško i voljela bi da mi vi napišete nešto o tome

 3. Milica Velickovic

  Postovani oce Dusane,

  Ovaj sajt je zaista odlican. Omogucuje razgovor ljudima koji su ga zeljni. I kojima je potreban. I daje odgovore na pitanje na koja Covek Odgovore Trazi. To je znacajna i velika stvar.

  Ko Trazi – taj i Nadje. Sta ko trazi – To i nadje. “Kucaj – i bice ti Otvoreno.”

  To je znacajna i velika stvar. Naci se Coveku u Potrebi. I to na najbolji moguci nacin – od srca, iskreno, sa najboljim zeljama i namerama.
  Nedvosmisleno. I cisto. Jasno.

  Vi se sigurno, van svake sumnje, iskreno trudite od sveg srca da na najbolji moguci nacin obavljate duznost koju ste preuzeli – da ljudima zeljnim odgovora te odgovore po vasem najboljem Znanju i Sposobnosti interpretacije pruzite.

  Molim Vas da primetite da sestra Andja pita za sebe – a da se u odgovoru govori o braticini. Kao da se ne odgovara na njeno vec na pitanje nekoga drugoga. Ovo sestru Andju koja je ocigledno zabrinuta posto se ovde obraca i treba joj malo licne paznje i brige za njen licni slucaj – sigurno zbunjuje.

  A i povecava njenu vec prisutnu brigu i nesigurnost – jer ostavlja sumnju da li je bas njoj i na njeno pitanje ukazana koncentracija, paznja, vreme i upucen odgovor.

  Jos u nekim Vasim odgovorima, koje citam da bih saznavala i razumevala razne stvari i aspekte duhovnog zivota u Veri, oseca se, na nekim mestima, kao u ovom odgovoru, takav neki ton nervoze, nestrpljivosti, kao da vam pitanja smetaju i oneraspolozavaju a ne pruzaju Mogucnost da tamo gde ste Zeljeni i Potrebni, tom Coveku u tom Trenutku budete od Korisiti i Usluzni.

  A sigurno da nije tako. Sigurno da je vama Radost, Cast i Obogacenje Vaseg sopstvenog duhovnog zivota u Veri da Ljudima zeljnim odgovora iskreno, lepo, dobro, i toplo odgovorite. Da budete u potpunosti u svojoj Ulozi i na najbolji moguci nacin Ispunjavate svoj Plemeniti Zadatak.

  Te molim da sami sebe sa velikom Paznjom, Mudroscu i Blagonaklonosu, Dobrotom i Toplinom nadgledate i da i dalje na najprijatniji, najadekvatniji, najprikladniji, najadaptiraniji i najlepsi moguci nacin iskrene, tacne i precizne, Produhovljene odgovore pruzate.

  Sa postovanjem,
  Milica Velickovic