Спасење ван Православне Цркве

Питање:
Дали је могућ спас Душе ван Православне Цркве? Ја лично познајем Цркву где се Свето Писмо чита и моли се БОГУ ОЦУ И СИНУ ИСУСУ И СВЕТОМЕ ДУХУ. Да ли је једино у Православној Цркви спас Душе?
Бобан


Одговор:
Драги Бобане, Ван Христа нема спасења ни у овом ни у оном свету. То знају сви хришћани. Црква Христова је Тело Христово. И као што Христос није “вишетелесан” и нема неколико “тела” него само једно, тако је и Црква само Једна, Христова, света, саборна и апостолска. Никакво тело не функционише ако његови удови раде сваки за себе, без органског јединства. Тако настаје тумор, атрофија, сепса, гангрена и остале неизлечиве аномалије и болести. Када се изгуби органска и здрава веза, настаје отпадање или отсецање од тела, без обзира како тај део споља изгледа. Исто је и у духовном смислу. Када се изгуби органска духовна веза са једном једином заједницом Тела Христовог, настаје самостални живот болесног уда који се налази у стању духовне смрти, духовног распада и труљења, без обзира што споља гледано, може да изгледа целовит и да се чак развија и расте. А такав раст је исто што и раст тумора и напредовање заразних болести, које се понекад претварају у епидемије или пандемије…
Христос је рекао: “Неће свак који ми говори: Господе, Господе… ући у Царство Небеско! ” Јер, како Оци кажу: “И ђаволи верују и дрхћу…”
Спасење дакле, припада Христу. А на нама је да будемо са Њиме, уз Њега, да будемо део Тела Његовог, који је Црква Божија на земљи и на Небу.
Више о томе овде: http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? qa=818 Поздравља те, о. Срба

One Comment

 1. У овом тексту цитирате део из Светог Писма који каже:
  Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
  22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
  23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

  Ту у 23. Стиху каже ви који чините безакоње. О којем је закону реч који се крши да би чинили безакоње.
  Хвала.
  Вељко