Славити више од једног Крсног имена

Питање:
Поштовани, помаже Бог. Имам једно питање за вас. Моја породица слави крсну славу Светог Јована. Свекар и свекрва још послужују Петровдан. Мени је прије непуна два мјесеца на рођење Пресвете Богородице умрла мајка. Прије тога је оперисана на Успеније Пресвете Богородице (Велику Госпојину) . Ја осјећам некаву потребу да од следеће године почнем послуживати неки празник Богородици, јер сам захвална Богу и Богородици што се није дуже мучила и што су је примили себи. Умрла је у 53.години од злоћудног тумора мозга. Обзиром да у породици има доста родбине која слави што Малу, што Велику Госпојину, мислила сам да то буде 14.10. Покров Пресвете Богородице. Моје питање је следеће, да ли ја то могу само тако кренути послуживати или имају некаква правила везано за то.
Наташа


Одговор:
Бог ти помого Наташа, О слављењу Крсне славе и начину како се то ради писали смо много пута и ја сад не бих да се понављам.
То што желиш да прославиш један од празника посвећен Пресветој Богородици, буди сигурна да нећеш погрешити, јер ниси ти једина у нашем народу која ће славити више од једног Крсног имена. Нека ти Мајка Божја буде увек на помоћи, а посебно да будеш радосна са твојом породицом у ово време пред Христовим рођењем
о.Драган

Comments are closed.