Сазидаћу себи цркву да је паклена врата неће надвладати

Питање:
Помаже Бог браћо и оци, Опростите ми, посаветујте ме, и молим вас објасните ми значење ове реченице. “Сазидаћу себи цркву да је паклена врата неће надвладати”. (Пре пар дана, ујутру, устајем, седам на ивицу кревета и у глави су ми још реци ове, и то сам као видела неку књигу у којој је црвеним словима била исписана једино ова реченица и то мало крупнијим словима, а остала црним нормалним. Шта је било ситним црним словима не знам, шта сам то и одакле читала, не знам само ми је ова реченица остала у сећању. Била сам заборавила, јер не обраћам пажњу и не придајем значај сновима, али данас сам нешто читала на православном форуму и ова се реченица (мисао) поново јавила) . Пошто тачно не знам ни одакле је ни шта значи молим вас да ми објасните, и да се за помолите за мене грешну. Свако вам добро од Господа
Јелица


Одговор:
Бог Вам помогао, Ове речи које Ви спомињете изговорио је Господ Исус Христос апостолима у оно време и свима нама хришћанима у данашње време. Речи “…Сазидацу Цркву своју, и врата пакла је неће надвладати” (Мт. 16, 18) Једном приликом у оно време када је наш Господ Исус Христос ходио земљом и разговарао са својим апостолима, већини није било довољно јасно: Ко је заправо Исус из Назарета? Народ је мислио да је неко од пророка, Ирод који је убио Светог Јована Крститеља помислио је да је Он -Христос, Јован кога је он убио и да је васкрсао из мртвих. Када је Христос упитао своје апостоле шта народ каже ко је Он, они су одговорили да народ мисли да је Он пророк. А на питање шта ви казете Апостол Петар одговара “Ти си Христос Син Бога живог! ”
Тада је Христос изговорио ове речи “…Сазидацу Цркву своју, и врата пакла је неће надвладати” (Мт. 16, 18) а означавају да ће Христос основати цркву на овом исповедању да је “Он Христос Син Бога живог.”које је Петар изговорио у име свих апостола. Препоручујем Вам да прочитате Матејево јеванђеље 16 глава од 13-19 стиха.
о.Дејан

Comments are closed.