Саблазан због не поштовања поста

Питање:
Помаже Бог! Имам један проблем… сада у току Часног поста. Наиме знам да никог не треба осуђивати ни због чега али ја се увек саблазним када видим да у току највећег поста моје колеге не само што не посте него као да намерно још више мрсе па чак и у страсној седмици (недај Боже и на Велики петак када како сам чуо да тада чак и неки неверници посте) . Покушавам на непосредни начин да им скренем пажњу да месо није здраво да једу у сваки оброк (да бар за телесно поведу рачуна) , али без резултата. Мене брине више моје саблазнење и како да се браним од таквих помисли. Велико Хвала и Христос посреди нас!
Коста


Одговор:
Бог помогао Коста, Свако од нас носи свој Крст. Ви по мери ваше вере а они које помињете по мери њихове. Добро је што се трудите да укажете онима који не чине оно што би их довело до спасења. Сам Господ указује да треба праштати седамдесет пута седам, али опет указује Господ да ако ти брат твој згреши иди и покарај га, ако те не послуша отиђи са још једним и покарајте га ако те те послуша иди и рећи га Цркви ако не послуша ни Цркву нека ти буде као отпадник. Некима је задовољство само у храни. Богу хвала, нама је задовољство извршавати Божије заповести и помоћи себи и другима да нађу спасење. Како да им и то последње задовољство одузмемо ако им је то једини начин њиховог живота. Зар не би били и ми грешници који одузимамо и последње задовољство онима који то чине? Треба говороти и опомоњати али Господ такође упућује…не бацајте бисере пред свиње..
Молите се ви драги мој Коста за њих и за себе да и њих Господ умудри а вама да подари чврсту и јаку веру да превазиђете сва та искушења. Редовно у вашим молитвама, када помињете ваше најмилије, сетите се и њих, те завапите Господу чиста срца и искрене молитве за духовно отрезњење и што скорији повратак у крило Мајке Цркве. Не мојте да вас то саблажњује јер Пример над примерима је Васкрсли Господ, коме се и ја молим за вас и за њих да истрајете у вашој вери, чиста срца и мирне савести.
Од Господа вам желим свако добро.
о.Милан

Comments are closed.