Са којим момком?

Питање:
Драги Пастиру, у вези сам с једним дивним момком који студира богословију. Заједно смо већ 3 мјесеца. Слажемо се у многим стварима, а посебно у вјери! Јако фино говори о вјери и то ми се свиђа. Међутим, он је заљубљен у мене, и ја њега волим али као особу, као веома-веома доброг пријатеља.Ако га оставим, бојим се да ће бити веома повређен, а што је још горе, цура га је већ једном оставила и притом јако повриједила! Међутим, бојим се да бољег од њега нећу наћи! Знам да ће ово што ћу написати звучати лицемјерно.Имам најбољег друга већ 2 године.У посљедње вријеме ми се веома почео свиђати. Иначе, супер се слажемо. Једино се око вјере не слажемо баш. Он вјерује у Бога, али му вјера није “интересантна”! И сада ми се јавила нада да би уз мене могао да почне да пости и иде у цркву. Надам се да ћете ми помоћи да рашчистим ову дилему и да ћете ми убрзо одговорити! Унапријед захвална, ваша Татјана.
Татјана


Одговор:
Драга Татјана, По твојим речима, мени се чини да те срце вуче ка најбољем другу, радије него ка момку који учи богословију. Требало би да учиниш онако како у дубини душе осећаш да би било исправно.
Имај само у виду то да, какву год одлуку да донесеш сада, мораш да будеш спремна на све њене касније последице – какве год оне биле у будућем заједничком животу. Мени се не чини да би твој најбољи друг тек тако, уз тебе кренуо да пости и иде у цркву, исто као што ми се не чини да је богослов толико добар да од њега бољег нећеш наћи. Што се богослова тиче, сажаљење (да га не повредиш) није довољно добар разлог да будеш с њим.
Поздравља те
о. Срба

Comments are closed.