Рукоблуд

Питање:
Poštovani oci, blagoslovite Već dve godine se trudim da živim bogougodno, nakon što mi se život okrenuo za 180 stepeni, presekla sam sa svim do tada gresima…ispovedam se redovno, idem na Bogosluženja, pričešćujem se…Uvek osetim kada se udaljavam od Gospoda kada padnem u iskušenje onda se nekako izvučem čitam, molim se, onda opet navale iskušenja i ja padnem….nakon toliko vremena počinim rukoblud dva puta, zašto i kako – ne umem da objasnim, samo sam jako tužna jer za nekoliko trenutaka telesnog užitka izdadoh Gospoda…za sve vreme tog čina ja sam svesna šta je to, da je greh i da me Gospoda gleda i ja opet to uradim. Kajem se, zaista, ali se bojim da ne padnem ponovo, ne želim da se udaljim od Spasitelja, jer omilio mi je život s Njim. Razočarana sam u sebe, kakva je to moja vera i moja ljubav prema Hristu ako to uradih? Da li je nedovoljno čitanje i molitva uzrok mog pada? U ovom postu sam se pričešćivla nekoliko puta da mi Bog da snage da izbegnem jedan drugi greh, i sad nakon celog posta ja ovako padnem…gde da nađem objašnjenje i rešenje svog problema? Pomozite mi, pomenite me u molitvama… Vaša sestra u Hristu
Marija


Одговор:
Драга ми сестро, , , И не уведи на су искушење, но избави нас од злога, , Страст, телесна страст јесте дата нама као жалац да нас мучи и обара. То је, добро си рекла, потезање за сладострашћем, али не оним духовним, него пролазним телесним. Немој заборавити да су и велики подвижници били подвргнути овим од непријатеља човека, искушењима. Ми можемо у житијама светих прочитати да су се демони претварали у прелепе девојке и тако искушавали подвижнике. Зато се и ми свакодневно молимо да не будемо уведени у искушења, јер не знамо како ћемо и да ли ћемо им одлолети. Али ето и наде за одбрану, а то је пост и молитва. Паднемо ли устанимо. Погрешимо ли покајмо се. Битно је да се не поистоветимо са грехом и да се не правдамо или не дај Боже да тај грех заволимо. Опет нас савест опомиње, јер после таквог случаја осећамо горчину. Зато и ти како каже лепа Богомољачка песма, , кад му скривиш заплачи се и замоли опроштај, , . Зна Бог када ће да награди твоју борбу са твојим страстима и када ће да излије својуи благодат на слугу свога. о.Драган

10 Comments

 1. pozdrav otkada sam se ozenio resio sam da prestanem sa rukobludom koji sam inace upraznjavao oko 25.godina! evo borim se vec pet godina,progone me pojotne misli,zene mi u snu dolaze,padam i ustajem,ispovedim se pa posle nekog vremena opet opet i opet padnem i evo tako vec pet godina vodim krvavu bitku sa mojom palom prirodom,Slava Bogu samo ne ocajavati i spoznati koliko smo bez Bozije pomoci nemocni !

 2. После скоро 9 година борбе, нечињења греха рукоблуда, јутрос, у недељно јутро сам пао. Не можете ни да замислите како се осећам. Заглавио сам на телефону, мало по мало, целу ноћ. На крају завршио на порно сајту иако сам се заклео Господу пред иконом да нећу то више да радим.
  Како и да ли отићи сада на Литургију?
  Шта да радим, Боже мој?
  Ово постаје неиздржљиво.
  До сад сам падао на грех блуда највише погледом, некад саблажњавајући и друге.
  Сад и конкретним неделом.
  Не могу више, као да немам излаза ни помоћи ни од куда.

 3. Došlo mi je da zaplačem.. Marija i ja imam isti problem.. Stidim se što me strasti savladaju i nisko padnem. Svojim ponašanjem činim sebi zlo, udaljavam se od Gospoda Boga tvorca našega.. Mnogo mi je teško.. Nekad me zaposednu demoni i ne mogu da se iskontrolišem.. Ovo jeste smrtni užasni greh, moja duša vapi za spasenjem..

 4. Da vam nesto kazem: na youtube kucajte “pictures from hell” i odgledajte full video. Tu se mogu videti paklene muke za raznorazne grehove ukljucujuci i rukoblud. Ja sam promenio svoj zivot za 180 stepeni. Nece vam pasti rukoblud napamet. Verujte, protiv raznih luciferskih trikova, jedino je strah uspesan lek. Gledajte video sto cesce i pobedicete demona koji zeli da vas vrgne u vecne muke, da se zajedno mucite sa njim za vecnost!!!

  • Nemojte se trovati glupostima. Strah nije uspešan lek, već da mi sami shvatimo gde smo pogrešili. To gledajte kao dar i kao ljubav Božiju pema nama grešnima.

 5. Sto se tice bluda.Blud je veliki grijeh I svako ima problem sa njim,posebno ako je mladji.Moji drugovi koji su stariji od mene svaki dan bluduju (ne rukoblud).To je katastrofa.Ovako je moje misljenje ako vas to muci borite se koliko je god moguce,budite jaci od demona.Ja mogu samo da vam sugerisem jer I ja to radim(rukoblud).Kada bi gledali cjelokupnu stvar ,vi ako niste izgubili nevinost prije braka ceka vas jos veci problem tokom I posle braka,to znaci da Tek tad osjecate da morate jos to da radite a vi imate decu I zenu to znaci da vi morate da varate zenu,a sta ako izgubite nevinost prije braka (da kazem nekoliko puta)vi onda dok ste u braku 99% necete prevariti vasu zenu ,jedino da ste neki ludak.Tjt sto se tice mene I mog licnog misljena ova tema o svemu ovome je veoma opsirna I volio bih ko god da ima nesto protiv mene ili protiv ove price neka nesto napise u kom jer ne moze lose ucinjeti.Hvala sto ste procitali ,sa velikim zadovoljavom vas gresni Rajko.

 6. Postovanje,dali sajt radi i dali se mogu postaviti pitanja.Unapred Hvala.

 7. Поштовани оци, имам јако велику грижу савести и проблеме стално грешим на истом греху у питању је рулоблуд.Ја сам још увек мали и још сам у одрастању али имам тај грех и још пуно њих али за сад ме тај баш мучи.Тешко ми је да се изборим јер сам једини у мом крају од вршњака који се држи вере.Јако се обесхрабрим сваки пут када то урадим исповедао сам се али не могу и даље ме мучи.Шта би ми Ви препоручили

  Најгрешнији од свих мали Милан

  • Василије

   Брате и ја имам исти проблем. Битно је да не посустанемо у вери и љубави према Богу. Колико год можеш да трпиш трпи. Ако се деси да паднеш, устани, ако падаш непрестано устај. Битно је, као што каже о. Драган, да се не поистоветимо са грехом и да се не правдамо или не дај Боже да тај грех заволимо. Морамо да схватимо да ће нас тај грех мучити до краја живота. И да га користимо да се смиравамо пред Господом. И ја сам због тог греха падао у очајање. А то ђаво највише воли. Помјани брате и надам се да сам ти ја грешни нешто помогао.

   • Јеси,хвала брате Василије
    Хвала велика!
    И даље ме исто мучи и не могу више јако ми је тешко поготово што нисам у својој земљи да одем у цркву.. Много сам се одвојио од Бога и пао сам у искушења.
    Сам сам себи досадио гледајући оне блуднике учиних то није добро увек се молим и увек паднем не могу више