Родбинске везе

Питање:
Помаже Бог, Хтјела сам да вас питам мојој братичини се допада момак за којег смо ми сазнали да нам је род па вас молим да ми одговорите моје мајке тетка то јест њене мајке сестра родила је дједа од тог момка. Пошто ми немамо никог старијег у породици да сазнамо које су крвно сродство и да ли је та веза дозвољена ја се обраћам вама.

Унапријед ХВАЛА
Зорка


Одговор:
Драга сестро, Твоја братичина и момак кога је упознала налазе се у СЕДМОМ СТЕПЕНУ КРВНОГ СРОДСТВА У ПОБОЧНОЈ ЛИНИЈИ и могу да ступе у брак по претходном одобрењу надлежног епископа. о. Душан

6 Comments

 1. Помаже Бог,
  Питање:
  Мој ујак има унуку. Шта је она мени а шта сам ја њој?

 2. Pomaže Bog,
  Molim Vas za odgovor, mladić i devojka se zabavljaju već duže vreme i saznali su da je njihova prababa zajenička ali ne i pradeda, znači prababa ima dvoje dece koja su braća samo po majci i ta braća imaju unuke koji se zabavljaju. Koji je to stepen srodstva i da li je između njih dozvoljen brak? Unapred hvala na odgovoru.

 3. Помаже Бог,
  Већ дуже време мучи ме једна мисао. Читала сам одговоре на сајту, али нисам нашла ништа слично , што би ми дало одговор. Да ли ми неко може рећи јесу ли моји родитељи починили грех када су се венчали (грађанско венчање), иако је деда мог оца крштени кум сестри и брату моје мајке, а њој није? Ако је грех, како да се то исправи?
  Захваљујем

 4. Pomože Bog, htela sam da vas pitam koje su krvno srodstvo momak i devojka čiji su baba i deda rođeni brat i sestra i dali je ta veza dozvoljena, unaprijed HVALA

 5. Помаже Бог. Желела бих да се исповедам, али немам где. Потражила сам на интернету и доспела на овај сајт. Не знам колико ми можете бити од помоћи, али бих нешто да вас упитам. Ја и мој дечко смо у вези 4 године, пре 2 године смо сазнали да смо род. Како смо сазнали, ми припадамо четвртом колену. Његова прабаба и моја прабаба чини ми се да су рођене сестре. Да ли бисмо нас двоје имали неких проблема током ступања у брак и добијање деце? Да ли би деца била нормална или како да се изразим не баш развијена?
  Јако ми је потребан ваш савет, јер немам коме да се обратим. Желела бих да ми у што скорије време одговорите јер не знам како да се опходим према овој ситуацији. Хвала Вам.

 6. Pomaze Bog. Pre par meseci stupio sam u vezu sa jednom devojkom , nedavno smo saznali da smo u rodbinskoj vezi. Majke od moje i njene babe su deca od dva brata , dali mozete da mi kazete koje smo mi srodstvo i kakav bi tu mogao problem da bude . Hvala