Позлило ми је на Литургији.

Питање:
Помаже Бог! Ја сам се мало забринуо. Наиме десило ми се на Литургији (додуше не у мојој парохији) да сам се умало срушио.Заправо прво је пре Символа Вере почело да ми се јавља сужење свести, а затим током Символа сам једва стајао и сачекао крај (Символа) .Сузила ми се веома свест и мислио сам да ћу пасти.Побелело ми је пред очима. Ипак сам успео и изашао сам напоље и чучнуо.Држало ме је још кратко време, а онда сам се вратио унутра и стао на сам крај храма. Проблем је што није било загушљиво нити ми је деловало да има неких проблема већ одједном се догоди. Реците ми да ли то може бити израз неког проблема везано за мене (мој дух. живот) или мислите да је само пад шећера (мада сам јео после поноћи, а то ми се ово јако ретко дешава) , мада сам имао осећај да ако се вратим и пажљиво одслушам Литургију до краја да ће ми се опет десити (наравно био сам до краја али нисам могао пажљиво да слушам) ? Да напоменем да сам се после Литургије исповедио и узео Нафору и веома сам се добро осећао као и сада, што је чудно у целој причи. Био бих Вам захвалан на одговору
Ненад


Одговор:
Драги Ненаде, не мислим да је то проблем везан за вас духовни живот. То се свакоме дешава али ретко. Ако се учеста онда треба пажљиво истраживати шта може да буде? Вероватно је у питању неко слабо физичко стање човека на које је могла храна или неиспанавост, или време да утиче.
Ја на то не бих обраћао пажњу.
Ваш о.Љубо

One Comment

 1. Vesna Milanovic

  Dragi brate Nenade ja sam danas dozivela veliku neprijatnost.
  Onesvestila sam se u 10 min. Do kraja liturgije.
  Osetila sam da mi se vrti ali sam se borila da izdrzim do kraja, dok u jednom trenutku nisam osetila da lezim na klupi ispred crkve.
  Nisam htela da blagovremeno napustim liturgiju da ne bi bila kao Juda koji je napustio T.V.
  Desilo se to sto se desilo, sad sedim kuci i preispitujem se…