Посете лекару

Питање:
Оче, имам 33 године. Стално осећам неке симптоме болести и стално идем код лекара (негде од 16-те године) . Задњи случај је да имам симптоме болести срца. Био сам код лекара и рекли су ми да је све у реду, али увек остаје нека сенка сумње после прегледа (током прегледа заменили су се лекари, рекли су ми да је за сада све у реду али не би било лоше да дођем на
контролу за 4 месеца, …) Други лекар ми је рекао да могу да дођем на контролу за 6 месеци, а трећи, за 1 годину. Са друге стране, сасвим случајно и потпуно неочекивано, открили су ми да имам чир на дванаестопалачном цреву. Али, ја некако опет мислим на срце. Са једне стране можда ми Бог шаље симптоме да бих ишао код лекара и заштитио тело. Тако гледано, можда треба поново да одем код лекара за срце јер још увек осећам симптоме. Али ја то некако не могу. Страх ме је. Превише. Али, ако изненада умрем због срца, бићу крив на суду и отићи ћу у пакао, а да не помињем моју жену и дете! Са друге стране, можда се ради о самосажаљењу, страху, …. Можда треба потпуно да игноришем симптоме и да јачам веру у Господа. Шта да радим?
Зоран


Одговор:
Бог Вам помогао
То што осјећате неке симптоме болести и што Вам лекари препоручују контроле сасвим сигурно значи да те контроле треба да испоштујете. Наравно да се треба молити Богу и јачати вјеру, али не на начин да пренебрегавате савјете лекара. Господ нам је подарио
људе који имају знање да нас лијече уз Његову помоћ. Немојте да будете као онај дављеник који се препустио утапању у мору и призивао Св. Николу да му помогне, јер га је видио да иде према њему по води. Св. Никола му је рекао “махни мало рукама, па ћу ти помоћи”.
Тако и Ви, учините све што је у Вашој моћи да пазите на своје здравље, а у молитви се обратите Богу да Вам буде у помоћи.
о Страхиња

Comments are closed.