НАСЛОВНА » МОЛИТВЕ, ПОКАЈНЕ МОЛИТВЕ » Покајне молитве – Псалм 50.

Покајне молитве – Псалм 50.

Помилуј ме Боже по великој милости својој и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех је мој стално преда мном. Теби јединоме сагреших и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у речима својим и да победиш кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех и у гресима ме роди мати моја. Јер гле, истину љубиш и јављаш ми непознате и тајне премудрости своје. Покропи ме исопом и очистићу се; опери ме и бићу бељи од снега. Дај ми да чујем радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице своје од грехова мојих и сва безакоња моја очисти. Срце чисто саздај у мени Боже и дух прав обнови у утроби мојој. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светог не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим и непобожни ће се обратити Теби. Избави ме од крви Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори уста моја, и усне моје ће казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих Ти; за жртве паљенице не мариш. Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смирено Бог неће понизити. По доброти својој Господе, чини добро Сиону, нека се подигну Зидови јерусалимски. Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце.

14 коментар(а)

 1. Najljepši pokajni psalam za mene u Svetom pismu. Svaki put kada ga čitam ili slusam suze olakšanja me obliju nakon toga. Gospode, očisti nas grešne i oprosti nam bezakonja naša.

 2. Bože, milostivi očisti dušu moju od svakog zla i napasti. Pomozi mi da istrajem u svetoj veri tvojoj.

 3. Bože, sačuvaj moju porodicu od svakog zla. Nedozvoli da propadnemo.

 4. Slava Bogu za sve!Spasi nas gospode moj!

 5. Нађите ми свето писмо у којем су Покајне молитве – Псалм 50. а не 51. Ако неко има такво свето писмо волео бих да ступим у контакт са њим мој фб профил -https://www.facebook.com/srdjansrki81 .Значи волео бих да видим и да имам свето писмо где псалам 50. гласи -Помилуј ме Боже по великој милости својој и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех је мој стално преда мном. Теби јединоме сагреших и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у речима својим и да победиш кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех и у гресима ме роди мати моја. Јер гле, истину љубиш и јављаш ми непознате и тајне премудрости своје. Покропи ме исопом и очистићу се; опери ме и бићу бељи од снега. Дај ми да чујем радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице своје од грехова мојих и сва безакоња моја очисти. Срце чисто саздај у мени Боже и дух прав обнови у утроби мојој. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светог не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим и непобожни ће се обратити Теби. Избави ме од крви Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори уста моја, и усне моје ће казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих Ти; за жртве паљенице не мариш. Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смирено Бог неће понизити. По доброти својој Господе, чини добро Сиону, нека се подигну Зидови јерусалимски. Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце.

 6. Gospode Isuse Hriste,sine Boziji pomiluj me gresnog i sacuvaj nasledje moje jer si ti olicenje dobrote i milosti.Amin

 7. Ја сам највећи грешник на свету. Кад сам почео да постим, отад сваке ноћи сузама квасим јастук мој. Господе, помилуј мене јер погазих све законе твоје и заповести твоје. Прибегавам к теби јер си једина истина и једини прав и сигуран пут.

 8. GOSPODE SPASI MOJ BRAK I PORODICU.NEDOZVOLI DA SE RAZIDJEMO AMIN

 9. Pomozi Bože meni grešnom neostavi me u bezakonjima i grjehu mome,poznaj me po milosti svojoj izbavi me od zla koje me snašlo zbog grjeha moga.Amin!

 10. Slavica Djurović

  Господе Исусе Христе, помилуј нас грешне по милосрђу своме великоме.
  Господе Исусе Христе, помилуј моју мајку Зорку, Брата Милан и напослетку недостојну мене, сачувај нас од сваког зла.

 11. Pomozi Gospode, sačuvaj moju porodicu i mene. Daj mi snage i mudrosti da Tiše još revnosnije molim za naše spasenje. Pokaži mi.pravi put kojim ću ići i sa koga neću skrenuti, uz pomoć Tvoju, Gospode.

 12. Pomiluje me Boze po velikoj milosti svojoj, utvrdi me u vjeri. Posalji Duha Svetoga da me rukovodi u svim mislima, djelima i rijecima. Sacuvaj moju porodicu, sve ljude krstene i nekrstene i na kraju mene, gresnog, nedostojnog i poslednjeg. Tebi slava i hvala vavijek. Amin.

 13. Gospode pomiluj sve nas grešne.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *