Подгоричанин Милета Павићевић Чича мора у затвор јер је судију поздравио са „Помаже Бог”

БИЛО МУ ОДРЕЂЕНО ДА ПЛАТИ 500 ЕВРА КАЗНЕ, АЛИ ОН ИЗАБРАО ДА 20 ДАНА ПРОВЕДЕ У ЗАТВОРУ У СПУЖУ

Милета Павићевић Чича, председник Уједињеног равногорског покрета Црне Горе, спрема се да пође у спушки затвор на издржавање казне од 20 дана, јер не жели да плати казну од 500 евра коју му је одредила судија Сузана Мугоша због “недоличног понашања” приликом његовог сведочења у Вишем суду у процесу за покушај тероризма који се води против 14 особа.

“Први сам у историји суда поздравио судију са ‘Помаже Бог!’ и ето зарадио по џепу. Немам намеру да платим казну, већ ћу је радије одробијати. И тамо у Спужу ја ћу ширити своју мисију. Први који се јавио да ми помогне са 500 евра био је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, али сам му се захвалио и рекао да не желим да црквене паре пуне буџет Вишег суда у Подгорици. Благословио је мој одлазак у затвор и рекао да с обзиром на то да је цео мој живот једна велика робија, ових двадесетак дана ће ми доћи као одмор. Болестан сам и лоше се осећам. Чекам полицајце да ми закуцају на врата и одведу ме у Спуж. Давно сам изабрао свој пут страдања и од њега не одустајем”, каже Павићевић.

Управо је ових дана Павићевић направио необичан гест када је, мимо свих протокола, успео да дође до Француза Арна Гујона, оснивача хуманитарне организације “Солидарност за Косово” који је боравио у Подгорици, и поклони му стару српску војничку капу.

Обрадовао се Француз неочекиваном дару и накривио капу на глави. Подсетио га је Чича да је исту својевремено носио и Шарл де Гол.

“Ово вам је српска капа са Дражине Равне горе”, казао је Павићевић и позвао Гујона да посети његов музеј који се налази у породичној кући у Подгорици.

 

Извор: Интермагазин

4 Comments

  1. Велики Гетсби

    На Једином Истинитом, а то значи Коначном и Неопозивом Праведном Суду Божјем, који ће настати приликом Другог и Славног Доласка Господа Исуса Христа, ипак ће се показати да је апсолутна и права истина садржана у народном поздраву који каже да нам “Помаже Бог”, и тада ће бити прослављени и награђени управо они који су се поздрављали ријечју да нам “Помаже Бог”, а страховито ће бити изобличене и кажњене неправедне судије и судијице које су се дрзнуле да овакво свједочење Бога и Божје Правде кажњавају као “недолично понашање”. Тешко им се, који неправедно суде !!!

  2. Ja sam protiv cetnika, ali pozdrav ovoga coveka nema veze sa cetnicima, nego sa verovanjem u Boga, tako da je on kaznjen za svoju veru i pozdrava koji polazi od toga da Boga ima. Zbog toga sam na njegovoj strani, a sudija je neko koga treba mlatiti javno ili tajno, nije ni bitno.

  3. Свака част госн. Милети, некима је робија на срамоту, а њему на славу.
    Иначе, ништа боље није ни у Београду, сећам се једног разговора за посао од пре неколико година, где су ми на крају признали да су ме звали само да се мало спрдају, јер сам послат имејл и резиме отпочео са ,,Помаже Бог”. Од спрдње су одустали, додуше, кад су видели да нисам некакав архаичан брђанин (што је, наравно, негативно у данашњем добу еманципације и селективне политичке конкретности), али је посао свеједно већ био намењен другоме.
    И леп гест према Гујону, заслужио је момак ту капу. Не сумњам да му је то драже од било чега другог материјалног што је могао да добије.

  4. Зна Српка још родити Обилиће! Бесмртни Дража се радује……жив је он, итекако жив. Живео на многаја љета! А Бог ће сигурно помоћи……..