НАСЛОВНА » Друштво, Помесне Цркве, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Патријарх РПЦ Кирил позвао свештенике да се окану скупих аутомобила, чак и ако су их добили на поклон.

Патријарх РПЦ Кирил позвао свештенике да се окану скупих аутомобила, чак и ако су их добили на поклон.

Патријарх Кирил је рекао да „својим глупостима“ Руска православна црква (РПЦ) даје повод критици. „Чак и ако на поклон добијете скуп ауто – не морате га возити, не треба да се возе скупи аутомобили“, цитирају „Новости“ РИА патријархове речи.

Поглавар Руске православне цркве истакао да је у овом тренутку ниво аутомобилске индустрије прилично висок, чак и средње класе ауто је сасвим удобан и сигуран.

Када људи у цркви виде „читав возни парк скупих лимузина – наравно да то у народу изазива реакцију“, рекао је патријарх.

Према његовим речима, архијереји немају право да „уносе саблазан“ и истакао, да се овај (његов) позив не односи само на аутомобиле.

Све је почело у мају, када руску јавност „усталасала“ прича о владици Ливенско-Малоархангелском Нектарију (орловска епархија), који користи ауто Land Cruiser V8 чија је цена 6 милиона рубаља (око 100.000 ЕУР). Да „зло“ буде веће, он је пранкерима (1) испричао (телефоном) одакле му такав луксузан и скуп аутомобил и ради чега су му потребни тако „фини“ регистарски бројеви.

(1)./. Пранкери су телефонски хулигани, практикују да обично анонимно зову телефоном своје „жртве“ представљајући се као њени познаници, пријатељи или чак претпостављени.

Превео:Славиша Лекић, свештеник

 

Извор: https://www.dp.ru/a/2017/06/16/Patriarh_Kirill_prizval_s

6 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *