Осми март

Питање:
Помаже Бог, Мишљења сам да осми март, такозвани дан жена правосавни не треба да славе, а наш народ масовно придаје значаја томе датуму. Реците нешто о томе.
Боро


Одговор:
Бог ти помого Боро, Наш народ не слави само 8. март него и много других неважних “празника”. Битно је да се једе, пије и весели, а каква је сврха многи и не питају. Ових дана слушам рекламе на нашим радио станицима где се организују “прославе” 8 марта по ресторанима уз богат мени и добру музику. Па онда сам себе питам о чему наш народ размишља кад у прву недељу Часног поста иде да банчи и слави нешто ко зна шта. Највећи је проблем што многи такви раде како раде а кад им крене по злу, онда долазе и траже савет зашто им се то дешава. Кад им свештеници казу разлог и кад их посаветује они одмах имају изговор “како то раде сви” не могу да будем изван друштва. Људи брину шта ће им друштво казати а не брину какав ће одговор од Господа добити.
8.март има сигурно неку важност за покрет жена, али сигурно није толико битан да се због њега гази Часни пост. С поштовањем
о.Драган

Comments are closed.