Ново доба – Њу ејџ

Свештеник СРБОЉУБ Милетић

 

Као у времена краља Артура и чаробњака Мерлина

У основи је потпуно религиозни покрет, замена за Хришћанство – антихришћанство.
Без обзира што се маскира псеудо научним формулама, и објашњењима, на очиглед свих, његови главни проповедници су не само разни астролози, модерни психолози, клубови за медитацију, јогу итд. већ и водеће личности политике, науке, филма, телевизије, образовања, новинарства итд. Присталице Њу Ејџа нису више нека врста хипика који живе у комунама, већ моћни и утицајни људи и жене, који раде на успостављању једне светске владе. Недавно су (негде у јулу 1996.) новине објавиле да прва дама Америке, Хилари Клинтон, помоћу медијума редовно разговара са духом Хелене Рузвелт, који је саветује у важнијим пословима. То исто су новине у своје време објавиле да је радила и њена претходница Ненси Реган). Ово је изазвало само мању реакцију знатижеље, карактеристичну за наше време. Нико се због тога није јавно саблазнио, а Госпођа председниковица, која важи за модел америчке образоване и рационалне жене, сутра дан је на једном скупу изјавила да је, пре него што је дошла ту, “управо разговарала са духом Хелене Рузвелт”, што је изазвало аплауз код присутних. Предедник Реган је свој радни распоред водио строго по хороскопу, који му је састављала једна од познатијих астролога (као у добра стара времена краља Артура и чаробњака Мерлина). Слични поступци и изјаве се могу наћи и код садашњег председника Била Клинтона, још више код његовог секретара Ал Гора, па и многих других јавних личности.

СТАРЕ ЛАЖИ У НОВОМ ПАКОВАЊУ

Као и многи претходни покрети, Њу Ејџ се заснива на две главне лажи, којима је ђаво преварио још прародитеље у рају:
1. Бићете као богови, и
2. Нећете умрети (“А змија рече жени: нећете ви умријети, него зна Бог да ће вам се отворити очи, па ћете постати као богови…” 1. Мојс. 3,4-5)

Упркос модерној технологији, просвећености, цивилизацији, култури итд. гордост је још увек иста и њена порука је и даље: Воли самога себе и не обожавај никога више од себе, јер си ти бог. Све гране друштва нас непрестано бомбардују поруком: “Ти си најважнији на свету и нема важнијег од тебе”. Психологија нас учи да треба веровати у себе; школа да треба себе ценити; саветују нас да мислимо позитивно, да себе убедимо “ја то могу, ја сам најлепши, најспособнији…” цртани филмови уче децу: “ти си господар васионе”; псеудо научни пророци су помоћу телевизије ушли у сваку кућу: космичка свест, телепатија, реинкарнација, Нострадамус, кристали, хороскопи, постали су део сваке породице. Стара религија Вавилона: враџбине, гаталице и бајања, више није само застарела магија, већ се данас, за иста старинска бунцања на пример, за једно предавање Ширли Меклејн плаћа улазница по $400. Јавност је прогутала превару и духовна обмана је пуштена са ланца јер је ништа више не задржава.

“БИЋЕТЕ КАО БОГОВИ”

Деца уче већ деценијама у школи како је еволуцијом човек постао од мајмуна. Међутим, данас се у научном свету више не води дебата о томе како смо еволуцијом доспели до овог стадијума, већ куда ће нас та еволуција даље одвести? Модерна теорија Љуантум Леап каже да је разлог што у еволуцији не постоји прелазни примерак (миссинг линк) између мајмуна и човека, то што је мајмун изненада, након једне велике кризе, постао човек начинивши тзв. еволуциони скок. Они кажу да је сада човечанство пред следећим еволуцијским скоком када треба да доживи опште просвећење. Човек у следећој фази духовне еволуције треба да постане много свесније и способније биће, да развије своје божанске моћи и постане сличан богу. Наша садашња фаза је само прелаз на пола пута између мајмуна и бога. Неки водећи представници Новог доба су већ израчунали да ће тај скок настати када најмање 10% човечанства постане свесно божанства у себи.
Зато, пре свега, за рачун мира и слободе, људи треба да постану толерантнији. То значи да свако може да верује у шта хоће, али никако не сме да тврди да је његова вера боља од било које друге. Нико не сме да верује да је ЈЕДИНО његова вера истинита и да је његов бог моћнији од нечијег другог, иначе је он назадњак и човекомрзац. Човечанство не може да учини скок напред док у њему постоје овакви назадњаци који шире нетрпељивост према другим људима и религијама. По њима, то је кукољ, који се мора одвојити од жита. (Сетимо се да су у старом Риму Хришћани гоњени и убијани не зато што су веровали да је Христос Бог, већ зато што су веровали да је Он ЈЕДИНИ БОГ.) Ново гоњење Хришћана је већ почело. Линије разграничења су већ повучене и оцртано је поље духовне битке старе вавилонске религије наоружане новим лицемерним оружјем противу Хришћанства. Сада се у име просвећености нуди “слобода у границама избора”, т.ј. слобода између лошег и још горег избора.

“НЕЋЕТЕ УМРЕТИ”

У Новом добу Екуменизам више није покрет само за јединство Хришћана, већ покрет за јединство свих религија. Модерни човек у свој овој збрци осећа велику духовну глад и жеђ, али будући обманут свим што му се сервира, он не одлази у цркве, већ тражи и чепрка по будизму, хиндуизму, пантеизму, по старим паганским митовима и враџбинама, сматрајући да ће у њима наћи некакво просвећење. Зато су данас толико популарни стари будизам, медитација и учење о реинкарнацији. Нарочито се она, реинкарнација, пропагира и провлачи кроз све ове покрете, као потврда друге лажи: “нећете умрети!” Један од водећих истраживача НЛО или УФО, је изјавио да му је откривено како је ова земља и наш живот на њој, само једна фаза, школа у еволуцији свести. За оне који стекну просвећење, тврде “пророци” Новога Доба, живот се наставља даље, на другим планетама, на један далеко узвишенији начин.

ЈЕДНА СВЕТСКА ВЛАДА – “РАЈ НА ЗЕМЉИ”

Поред тога, Њу Ејџ тврди да човек, који је у ствари инкарнација бога, може и треба да изгради рај на земљи – Нови светски поредак. У његову изградњу су укључене све глобалне структуре, тајне и јавне: УН, Трилатерална комисија, Светска банка, Зелени и Црвени крст и многе друге.
Три главна региона на земљи: Европа, Америка и Азија, (које контролише Трилатерална комисија) треба да се формирају у десет глобалних економских јединица, међусобно зависних. Та зависност треба да доведе до политичког јединства, из кога ће најпре изићи четири државе, а из њих на крају једна светска влада. Наравно, овај циљ, ка коме тајни Вавилон тежи већ вековима, није још никада јавно објављен. За јавност постоје називи као: Уједињене нације, Савет безбедности, међународне организације, светска заједница и наравно, Нови светски поредак – као владавина оваквих глобалних тела и закона. У том процесу одлучујућу улогу имају разне економске, политичке и војне кризе, којима светски банкари и политичари манипулишу народе и преко својих светских установа стварају услове у којима неће морати војном силом да намећу своју власт, већ се надају да ће преварено и заведено човечанство, припремљено за такву врсту “еволуције”, добровољно желети уједињење света и једну светску владу и контролу.

“ЛЕПА БУДУЋНОСТ”

Када се ради о “Њу ејџ” покрету – религији, о водећим банкарским, монетарним, државним и осталим лешинарским силама, о томе за шта се они боре, нема много тајни; они отворено желе овакав сценарио:
Црни облаци ће се нагомилавати у току следећих неколико година. У многим земљама ће нарастати проблеми грађанских ратова, избеглица, глади, нереда и преврата, надгледани и под “покровитељством” САД, УН, НАТО и других “представника “светске заједнице”, исто онако као што је “штићен” Вијетнам, “надгледан” распад Југославије и као што су чињени “напори за мир” у Босни или на Хаитима, од стране белосветских “демократа”. (Према податцима Уједињених нација, већ данас у свету постоји преко 20,000,000 избеглица без крова над главом, а две трећине човечанства живи у беди.) У име демократије, народи и државе се гурају у рат и њихови становници страдају од глади, криминала и заразних болести. Овде је важно напоменути да данашњу “демократију” они виде као “политику интереса ?пост-макјавелијевског периода?!” (Макјавели је “мудро” приметио да “политика нема везе са истином и правдом, већ само са интересом”, а пост-макјавелијевски период је додао и то да овај “интерес” такође нема никакве везе са моралом, већ је и од њега потпуно одвојен.)
Пратећи овако “лепе” принципе, хијерархија Новог поретка, Новога доба и осталих нових савеза са ђаволом, планира драстично смањење становништва на земљи и потпуну контролу не само светске економије, држава и свих осталих институција, већ и појединаца, путем моћне светске мреже банкарских картица и рачунара, статистика и информација, која је већ инсталирана. (Тако ће властодршци у сваком тренутку, ако зажеле, притиском на дугме моћи да сазнају не само где живе њихови поданици, већ и шта купују, где и када, као и остале навике и кретања сваког појединца.) Укратко, да би се ово провело, мора доћи до распада досадашњег система и до увођења новог поретка. Следећа, 1997. година се може сматрати прекретницом у том процесу, јер се те године по плану испуњавају многи међународни уговори и дешавају многе промене од глобалног значаја: Америка и Канада ступају у једно тржиште, Сингапур прелази у Кинеске руке, Европска економска заједница уводи економско, стратегијско, војно и политичко јединство, итд.

МОЋНИ СУ ОДРЕДИЛИ:

РАТ ЗАВИСИ ОД ВАС; МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ – АЛИ, ПРЕЖИВЕЋЕ САМО ПОКОРНИ!

Наравно, рат или мир – зависи од тога како ће се овако наметнута глобална решења прихватати, т.ј. да ли ће грађани водећих земаља пристати на диктат светских тела и организација. Све то може да прође и без “гужве”, под условом да човечанство мирно прихвати предвиђене промене и покори се глобалним коловођама. У противном, чекају нас општи нереди, ратови, глади, револуције, епидемије и друге “благодети” модернога доба.
Према плану светских организација, становништво у свету треба смањити за две, до две ипо милијарде људи (за око једну трећину до једну половину садашњег броја становништва ове срећне и веселе планете). Ово се такође може извести мирно, контролом рађања или ратовима и болестима – по жељи: данас се већ заборавило на скандалозне законе који су пре десетак година донети у најмногољуднијим земљама света, Индији и Кини, по којима се дискриминиши и чак кажњавају родитељи који имају више од једног детета, као на и насилне кастрације у Индији, којима су кажњавани родитељи са много деце.

10 блокова држава

Уколико становници ових земаља и целе планете све то мирно прихвате, план ће се испунити и без рата, уколико буде буне, моћни су заиста решени да свима објасне ко је газда, јер почетком новог миленијума, после 2000-те године, почиње потпуно нова ера; и то тако, што ће се тежити да на свету остане само 10 економских, политичких, културних, религиозних итд. блокова држава, које ће бити међусобно повезане у један систем, контролисан од једних светских тела.
Људи ће бити нови “номади” који ће се селити тамо – амо у потрази за послом и већом зарадом, без породице, без пријатеља, без нације и родног краја, без људскости. Највећа вредност ће бити држављанство, т.ј. пасош, који ће некоме дозвољавати да живи и ради у одређеном, боље развијеном региону. Као и свим номадима, сва имовина ће им бити покретна: телефони, компјутери, итд.; а сви податци на једној магнетној картици у глобалном систему, на којој ће бити рачун у банци, лични број, возачка дозвола, крштеница, пасош, итд.
Једном речју, човечанство будућности ће изгледати онако како га замишљају да је изгледало у камено доба, с том разликом што људи неће носити около камене секире, већ покретне телефоне и компјутере. Биће то људи са моралом џунгле и технологијом будућности. Тако ће обичан човек бити скитница од једне области до друге, у потрази за новцем и задовољством, док ће они, владари светских организација, диктирати правила игре и начин понашања својих поданика. Човечанство ће бити без државних граница и региони без слободе и суверенитета.

НОВЕ МАСКЕ ЗА СТАРЕ ВАРАЛИЦЕ

“Под каквим су се све маскама криле претече антихристове – зидари “светске заједнице”, оснивачи екуменистичких покрета, приврженици универзалних религија и верских учења и њима сличних, богоборачких подухвата – пита се Митрополит Санкт-петербуршки Јован? Све се слагало: јеретичке секте средњег века, псеудо монашки редови попут Крсташа, предавања из књижевности и философски правци “просветитељства”, научне асоцијације и масонске ложе су са запрепашћујућом једнодушношћу обавиле пипави посао рушења хришћанског погледа на свет и националне државности”!
Епископ Теофан, затворник јадикује и данас савременим јауком: “Западом нас је кажњавао и казниће нас Господ, а нас баш брига! У западној прљавштини смо до гуше и све је у реду. Имамо очи, али не видимо; имамо уши, али не чујемо. Господе, помилуј нас!… Удахнувши тај паклени дах, добили смо вртоглавицу, као умно поремећени, сами себе не схватајући…”
Сабор руских епископа у Сремским Карловцима 1932. године констатује: “Наше смутно доба веома оскудева у пророцима, али је зато богато лажним пророцима…” – упозоравају паству архијереји.
Недавно је један познати писац у Русији приметио: нестали су пастири који ревнују за добро отачаства, који су способни да разобличе поткупљивост и бестидност савремених политиканата.
Зар нас прошлост ничему није научила?
Молим вас браћо – обраћа се апостол Павле народу црквеноме у зору хришћанске ере – у погледу доласка Господа нашег Исуса Христа и нашег сабрања у Њему, не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни речју, ни посланицом – тобоже нашом – као да је већ настао Дан Христов. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи док најпре не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли, који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сјести у храм Божији, као Бог, тврдећи за себе да је Бог. Зар не памтите да сам вам ово казивао још док сам био код вас? И сад знате шта га задржава да се не јави у своје вријеме. Јер тајна безакоња већ дејствује, само да се уклони онај који сад задржава!” (2. Сол. 2, 1-7.)

 

Comments are closed.