Неутврђеност у Вјери и св. Тајна Крштења

Питање:
Помаже Бог! Свима један велик поздрав. Да пређем на биство. Поред мене (Уроша) је једна девојка која је дошла из Бечеја и студира на мом факултету. Мало смо причали о томе да ли ће се крстити или не, нашто сам ју ја наговорио да се крсти и да прими благодат која се добија само од Бога-Христа. Но код ње се у великој мери нон-стоп јављају питања која ју бегају, она сама каже да тражи истину и није сигурна де је Христос Бог истинити тако, да вас молим Оче ако јој можете ви некако помоћи да јој објасните, а на њој самој је да одлучи. Молим вас да ми одпишете чим брже, можете директно, да се обраћате њој – Тања Дјурашевић али да одпишете на мој е-маил, са којем вам и пишем. Збогом и хвала Оче! Спас свима ником пропаст!
Урош


Одговор:
Брате Уроше, помаже Бог! Најбоље би било да се сестра Тања јави неком од свештеника, те да похађа при неком храму веронауку. Да се крсти, а да при томе не верује, односно не зна у шта верује није добро по њу. Дописивање у овом тренутку преко мејла не би јој много помогло јер ће се њој стално јављати неке не доумице, те је корисније када с неким поприча и расчисти с тим.
У коме се граду налазите, студирате, можда би могао неког од свештеника да Вам препоручим који би јој био од духовне користи? Мир ти и благослов од Господа.
јеромонах Евтимије

Comments are closed.