Може ли се света вода покварити?

Питање:
Помаже Бог! Интересује ме да ли је истина да се света водица не може покварити. Тј. ја знам да је истина да се може покварити, само сам читао на неким мјестима како се тврди супротно, па сам зато збуњен. Зашто неко има потребу да тврди тако нешто ако већ није истина? Људи који се сами увјере да се водица може покварити онда се налазе у великој недоумици и не знају ни сами шта да мисле о томе. Можете ли рећи нешто о томе?
Филип


Одговор:
Драги Филипе, У праву си! Све се може покварити – као и ми, људи, па чак и анђели се могу покварити и постати ђаволи, а камоли освећена вода. Такође, све што се може покварити, може да се и не поквари или да се поправи. Јер што може да се креће у једном правцу – може и у другом. Јер ништа није вечно и непромењиво, осим Једнога Бога. Што се тиче освећене воде, она се за освећење узима чиста, значи без разних примеса и хемикалија (које се понекад могу наћи чак и у водоводу) . Након освећења, она се држи на чистом месту, с поштовањем, не онде где не приличи (на пример, напољу, на балкону, у подруму и слично) . Исто онолико колико ти “ЗНАШ”, толико исто и хиљаде других људи ЗНАЈУ, и то ти могу посведочити лично. Ја такође имам свете водице од пре више година у кући и ја, верујући својим очима, ЗНАМ да се она није покварила и да не може да се поквари. Шта нам то говори? Мислим да вода која је коришћена за освећење или није била чиста, или није држана како треба, или пак има још неких разлога.
Да ли ти је ово шта помогло? Поздравља те, о. Срба

One Comment

  1. Ja imam Svetu vodicu iz 1999 godine, znaci 21 godinu stara. Flasa je naceta i vise je nego pola u njoj. Sinoc sam otvorio i pomirisao i malo popio . Voda je ista kao da sam je pre par minuta uzeo sa cesme. Niti smrdi niti ima neki bajat ukus.
    Kako je to moguce??? Nisam bas neki vernik i verujem u ono sto vidim ali sam o ovom fenomenu dosta cuo a to da se Sveta vodica ne kvari.