Молитве за здравље

Питање:
Поштовани, мој сестрић Ђордје има менингитис.
Он има седам година. Молим Вас реците ми које молитве да читам. И замолила бих Вас да га поменете у Вашим молитвама. Ја ћу тако отићи код свештеника сутра да му чита молитву за здравље. Хвала
Весна


Одговор:
МОЛИТВЕ ЗА БОЛЕСНЕ (Извод из Великог требника, без делова које говори свештеник) Слава Теби Боже наш, слава Теби! Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.
Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас (три пута) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.
Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владару, опрости безакоња наша; Свети посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе, помилуј! (трипут) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.
Молитва Господња
Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од лукавога.
Онда ове тропаре: Помилуј нас, Господе, помилуј нас, јер ми грешници немајући никаквог оправдања, Теби као Владару приносимо ову молитву: помилуј нас.
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу; Господе, помилуј нас, јер се у Тебе уздасмо; не гневи се јако на нас, нити помињи безакоња наша, него и сада као милостив погледај и избави нас од непријатеља наших; јер си Ти Бог наш, и ми смо људи Твоји, сви смо дело руку Твојих, и име Твоје призивамо. И сада и увек и у векове векова. Амин.
Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не погинемо ми, који се у Тебе надамо, него да се Тобом избавимо од беда: јер си Ти спасење рода хришћанскога.
Господе помилуј! (дванаест пута) Ходите, поклонимо се Цару нашем и Богу (поклон) Ходите поклономо се и припаднимо Христу Цару нашем и Богу (поклон) Ходите поклономо се и припаднимо Самоме Христу Цару и Богу нашем! (поклон) Онда псалам 71: У тебе се уздам Господе немој ме оставити под срамотом вечном. Правдом својом избави ме, и опрости ми, пригни к мени ухо своје и помози ми. Буди ми град где бих свагда долазио да живим, уреди спасење моје; јер си ти град мој и крепост моја, Боже мој! узми ме из руке безбожникове, из руке безаконикове и насилникове. Јер си ти надање моје, Господ је поуздање моје од младости моје. Тебе се држим од рођења, од утробе мајке моје ти си бранилац мој; тобом се хвалим свагда. Чудо сам многима, а ти си моје јако уточиште. Уста су моја пуна хвале твоје, славе твоје сваки дан. Немој ме одбацити под старост, кад ме изда снага моја, немој ме оставити. Јер непријатељи моји мисле о мени, и који вребају душу моју договарају се, говорећи: Бог га је оставио, потерајте и ухватите га, јер га нема ко избавити. Боже, не буди далеко од мене; Боже мој, похитај ми у помоћ. Нек се постиде и погину противници душе моје; нека попадне стид и срамота на оне који ми траже зла! А ја ћу се свагда уздати и понављаћу хвале теби. Уста ће моја казивати правду твоју, сваки дан доброчинства твоја, јер им не знам броја. Ући ћу у сили Господа, Господа, и славићу само твоју правду. Боже, ти си ме учио од младости и до данас казујем чудеса твоја. Ни у старости и кад оседјех немој ме оставити, Боже, да бих казивао моћ твоју потомству, свој омладини силу твоју. Правда је твоја Боже до највише висине; у великим делима, која си учинио, Боже, ко је као ти? Колико си ме пута бацао у велике и љуте невоље, па си ме опет оставио међу живима и из бездана ме земаљских опет извадио. Много си ме пута подизао и понављао утехе. И ја те хвалим уз псалтир, твоју верност Боже мој; певам ти уз гусле, светче Израиљев! Радују се уста моја кад певам теби, и душа моја, коју си изабрао. И језик мој сваки дан казује правду твоју; јер су постиђени и посрамљени који ми траже зла. Затим Символ вере: Верујем у једног Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог. И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало; Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек; И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; И Који је васкрсао у трећи дан по Писму; И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја. И у Духа Светог, Господа, животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин. Онда: Опрости Боже слузи своме (име) , сваки грех вољни и невољни, и смилуј се на њега. Ради милости доброте своје не помињи грехе младости његове (или: њене) и незнања, него му (или: јој; им) милостиво подари здравље. Не презри усрдно молење слугу својих (или: слуге свога) , него нас милостиво услиши, и буди према њему (или: њој, њима) благонаклоњен, снисходљив и човекољубив, и подари му (или јој, им) здравље. Као некада Раслабљеног, речју божанске благодати своје брзо подигни са болесничке постеље болесног слугу свог (или: болесну слушкињу своју; или слуге своје) , и оздрави га (или: је; их) . Посети Духом својим Светим и исцели сваку болест и сваку немоћ. Милостиво, као Хананејкин, услиши глас мољења нас недостојних слугу својих који вапиемо к теби: помилуј и исцели, као и њену кћер, болесног слугу свог (или: болесне слуге своје) (име) . Јер си Бог милости, доброте и човекољубља, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Тропар, глас 4.
Ти Христе, који си једини брз иа помоћ, одозго посети брзо напаћене слуге твоје (или: напаћеног слугу твог) , и избави од болести и тешких патњи, и подигни, да би Те певали и славили (или: певао и славио) , молитвама Богородице, једини Човекољупче.
Кондак, глас 2.
Као што си некада, Спасе, подигао Петрову ташту, и Раслабљеног на одру ношеног, тако и сада, Милосрдни, посети и исцели у постељи лежеће (или: лежећег) и смртном раном рањене болеснике (или: рањеног болесника) , јер си Ти једини понео на себи болести и немоћи рода нашег, и све можеш као многомилостив. Прокимен, глас 7. Помилуј ме, Господе, јер сам немоћан; исцели ме, јер устрепташе кости моје.
Стих: Јер нема у смрти оних који Те спомињу.
Читање из Саборне посланице светог апостола Јакова, (Одељак 57. Јак. 5, 10-16) . Браћо, узмите за углед страдања и дуготрпљења пророка који говорише у име Господње. Ето, ми називамо блаженим оне које претрпеше. Трпљење Јова чусте и крај његов од Господа видесте, јер је Господ многомилостив и сажаљив. А пре свега, браћо моја, не куните се ни небом ни земљом, нити другом каквом заклетвом; нека ваше да буде да, а не, не; да не паднете под осуду. Злопати ли се ко међу вама? Нека се моли Богу. Је ли ко весео? Нека хвали Бога. Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име Господње. И молитва вере ће спасти болесника, и подигнуће га Господ; и ако је грехе учинио, опростиће му се. Исповедајте пак, једни другима сагрешења и молите се Богу једни за друге, да оздравите, јер молитва праведника може много помоћи.
Алилуја гласа. Стих 1: Господе, немој ме покарати у јарости својој. Стих 2: Спаси ме ради милости твоје.
Јеванђеље од Матеја. (Одељак 25. Мт. 8, 5-13) .
У време оно, кад уђе Исус у Капернаум приступи му капетан молећи га и говорећи: Господе, слуга мој лежи дома одузет, и страшно се мучи. А Исус му рече: Ја ћу доћи и исцијелићу га. И капетан одговори и рече: Господе, нисам достојан да под кров мој уђеш, него само реци реч, и оздравиће слуга мој. Јер и ја сам човек под влашћу, и имам под собом војнике, па речем једноме; иди, и иде: и другоме: дођи, и дође; и слузи своме: учини то, и учини. А кад чу Исус, задиви се и рече онима што иду за њим: заиста вам кажем, ни у Израиљу толике вере не нађох. А кажем вам да ће многи од истока и запада доћи и сешће за трпезу с Авраамом и Исааком и Јаковом у Царству небеском; а синови царства биће изгнани у таму крајњу; ондје ће бити плач и шкргут зуба. А капетану рече Исус: Иди, и како си веровао нека ти буде. И оздрави слуга његов у тај час.
Слава теби Господе, слава теби! Помилуј нас, Боже, по великој милости својој, молимо Те, услиши и помилуј. Лекару душа и тела, са умилењем у срцу скрушеном Теби припадамо и уздишући вапијемо: исцели болести, излечи страсти душе и тела слугу твојих (или: слуге твога) (име) , и као милосрдан опрости им (или; му) све грехе, вољне и невољне, и брзо подигни са болесничког одра, молимо Ти се, услиши и помилуј.
Милостиви, Ти нећеш смрти грешника него да се обрате и живи буду, поштеди и помилуј слуге твоје (или: слугу твога) запрети патњи, удаљи сву муку и сваку болест, и пружи моћну руку своју, и подигни их (или: га) , као Јаирову кћер, са болесничког одра, и оздрави их (га) . Ти који си Петрову ташту додиром исцелио, исцели и сада милосрђем својим тешко болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог) , брзо им (му) дајући здравље, Изворе исцељења, услиши нас и помилуј.
Као што си примио Језекијине сузе, Манасијино покајање и Ниневљана, и Давидову исповест, и убрзо их помиловао, прими и наше молбе које Ти у умилењу приносимо, сведобри Царе, и као милосрдан помилуј тешко болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог) , дарујући им (или: му) здравље, молимо Те са сузама, Изворе живота и бесмрћа, услиши и брзо помилуј.
Услиши нас, Боже Спаситељу наш, надо свих крајева земаљских и оних најудаљенијих, и милостив, милостив буди, Господе, нама грешнима, и помилуј нас. Јер си милостив и човекољубив Бог, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.
Затим молитва: Господе Сведржитељу, свети Царе, који кажњаваш и не умртвљујеш, подупиреш оне што падају и подижеш оборене, уклањаш телесне патње људске, молимо Те Боже наш, милошћу својом посети болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог) , опрости им (му) сваки грех вољни и невољни. О, Господе, пошаљи са неба лековиту силу твоју, косни се тела, обустави грозницу, умири болове и сваку прикривену немоћ, буди лекар слугу твојих (или: слуге твога) , (име) подигни их (га) са одра болести и постеље патњи читаве и здраве (читава и здрава) , даруј их (или: га) Цркви твојој да испуњавају и творе (испуњава и твори) вољу твоју. Јер је твоје да нас милујеш и спасаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

132 Comments

 1. Gospode Bože Isuse Hriste, budi milostiv prema mom ocu Đorđiju, izbavi ga iz bolničke postelje, ozdravi ga, spasi ga i sakloni od svakog zla. Molimo te Gospode da nam pružiš još jednu šansu sa njim, koju ćemo sigurno iskoristiti na najbolji način, voleti ga još više. Amin ❤

 2. Molim te Boze za moje ozdravljenje, kao i za ozdravljenje svih bolesnih. Otkloni Boze bol i svu nemoc. Amin

 3. Gospode, molim te pomozi tvom slugi Danilu.

 4. Koju molitvu da čitam za brzo ozdravljenje mog sina od boginja očekujem vaš odgovor.

 5. Bože spasi i ozdravi Ljubinka oca moga. Vecno cu ti biti zahvalna. Amin.

 6. Да ли ова молитва треба да се чита и када неко није “озбиљније” болестан? Коју молитву да читамо за очување здравља некога ко је тренутно у добром здравственом стању па да тако и остане или некога ко је “мање болестан неким уобичајним болестима”? Ћеркица од 14 и по месеци ми је имала фрас пре две недеље од мало повишене температуре (38,5). Дан након што су изашле супруга и она из дечије болнице (генерално је све било добро убрзо, али су остале 8 дана, а ја сам за то време свакодневно читао ову молитву), супруга и ја смо почели да осећамо симптоме ове короне и после смо добили температуру. Ћерка је пар дана била добро, моја мајка се бринула о њој, али сад и њој почиње да расте температура и ја се јако бојим те ситуације да се не понови јер ми је било престрашно кад се први пут догодило. Па тражим пригодне молитве иако ми је свештеник рекао да је свака молитва из срца подједнако добра.

 7. Sveti Boze sveti krepki pomiluj nas. Boze molim ti se za zdravlje svih besnih i za zdravlje moje porodice i mene. Amin

 8. Помози Господе слуги својој Јованки,исцијели је од карцинома и буди уз њу сутра на операционом столу држи је за руку и спаси.Слава ти и милост Господе наш.

 9. Bože Gospode molim se za večni mir i zdravlje cele moje porodice i oprosti mi ovakvog grešnog.Amin

 10. Помаже Бог! Другарица ме је замолила да се молим за њено здравље. Молим да ми напишете текст молитве. Са захвалношћу, Зорана Гавриловић

 11. Pomozi gospode slugi svom Danilu

 12. Divne molitve ,citam ih uglavnom svako jutro..jer bolest je tu..

 13. Dugo sam trazila ove molitve koje prijanjaju za dusu,hvala.

 14. Aleksandra Aleksić

  Moj sin Marko je politoksikoman.U velikim je problemima .Gospode spasi ,gospode pomozi .Presveta Bogorodice spasi ga .

  • Vesna Jovanovic

   Molim vas za molitvu za izlecenje mog dragog Arsena koji boluje od multipla mejoma ,nas velili slikar i profesor na Univerzitetu umetnosti u Parizu

 15. Сретина

  Поштовани,
  које молитве ми предлажете за дете које је на порођају имало крварење на мозгу и има проблеме у комуникацији, пажњу и неправилан изговор, помало је хиперактиван?
  Богу Хвала он је веома напредовао и доста се извукао, али и даље има последице тога посебно у комуникацији са вршњацима и људима који га често осуђују због неких његових момената и наступа и склањају се од њега као да је заразан, а он је пун љубави и добро је дете (Богу хвала).
  Хвала Вама пуно,
  Срдачан поздрав!

 16. Molim se za ozdravljenje majke moje Ljubice. Amin.

 17. Каква сила од молитве! 💗

  • Слава Теби Христе Боже помози стуги твом Добривоју да оздрави и дигне се и постеље да те величамо и певамо ти песму! АЛИЛУЈА!

 18. Хвала, почетник сам у вери, много ме умириле ове молитве. Слава Господу

 19. Господе, Помилуј ме грешну, и учини да оздрави слушкиња Твоја Тијана, јер сам немоћна, и у Тебе све наде полажем. Богородице, мајчице, и Сви Свети, молите Господа за здравље слушкиње Божје Тијане. Амин.

 20. Gospode molim te da mojoj sestri nije nista lose i da sve prodje. AMIN

 21. Molim ti se Gospode za sva svoja sagresenja svesna i nesvesna Oprostimi Boze i spusti svoju ruku za ozfravljenje mog supruga kao imoje Da brzo ozdravimo i nebudemo na teretu deci svojoj Neka bude volja tvoja sada i vek vjekova Amin

 22. Boze spasi i izleci mog brata Branislava, pomozi mu da i on drugima pomaze.

 23. Molim te gospode Boze, pomiluj i isceli svoju sluskinju Biljanu,slava ti cast svedrzitelju u ime Oca i Sina i Svetog Duha Amin

 24. Molim ti se Svedržitelju i Svestvoritelju da svemoći svojo, daruješ zdravlja mojoj majci, sluge Tvoje Stanislave.. dug i dostojan život. Oprosti nam sagrešenja naša. Slava tebi Hriste Bože naš, na vjeka vjekove. Amin

 25. Gospode Isuse Hriste,sine Božiji ,pomiluj nas grešne. Pomiluj svu djecu svijeta ,pa i mog Pavla. Molim te, iscijeli ga i daruj mu zdravlje. Smiluj se na nas . Gospode pomiluj!

 26. Molim te bože izleči svoju slugu Radmilu od bolesti i podari joj zdravlje nek bude živa i zdrava.MOLIM TE BOŽE,sada uvek i u vekove veka. AMIN

 27. Gospode Boze molimo se za zdravlje svi ljudi pa I za zdravlje moje porodice. Svjati Boze svjati krepki, svjati besmertni. Pomiluj Nas. Amin.

  • Gospode Bože, molim Vas samo da mojoj mami budu u redu rezultati, da ništa loše ne može da se desi. Zaštite je od svega lošeg, da zauvek bude zdrava. U ime Oca i Sina i Svetoga Duga. Amin.

 28. Gospode Isuse Hriste, sine Boziji, pomiluj nas gresne. Molim ti se za spas srpskog naroda od zaraznog korona virusa. Nase je da se kajemo, Gospode, a molimo da nas kao milostivi covekoljubac spasavas. I poruka Hristova je: milost hocu, a ne zrtvoprinosenje. Gospodi pomiluj, Gospodi pomiluj, Gospodi pomiluj i cuj vapaj dusa nasih!

 29. Molim ti se i klanjam Boze ,za zdravlje moje porodice,mojih prijatelja. Spasi nas od zla,koje je svet snaslo! AMIN

 30. Boze pomozi mojoj cerki da ozdravi da moze normalnim putem da dise pomogni boze da budemo skupa Sa mojom dec om mesec Dana Sam u bolnicu Sa cerkom ozdravi je da nebi trebalo nikakva operaciju boze ozdravi Mi cerku sabinu mlada je ona nebitrebalo nikakva operaciju za nju pomogni joj da ozdravi pomiluj je boze pomiluj je boze pomiluj je boze amin

 31. Molim te Boże za moje ozdravljenje,kao i ozdravljenje
  svih bolesnih.
  Hvala ti Boże naš dragi!

 32. Boze milostivi, hvala ti sto si sacuvaj moga tatu. Ostani uz njega i sada, molim ti se ja, pripazi na njega dok prodje operacija i daj mi snagu! Hvala ti Boze nas dragi!

 33. Molim te Boze za ozdravljenje mog sina Danijela pa i moje. Kao i za zdravlje i ljubav u Hristu svih bolesnih a narocito dece.👃💙
  Vama hvala na svim molitvama😢

 34. Gospode izlijeci moju djecu da bar smanje sa alkoholom u ime Oca I Sina I svetoga Duha pomozite meni a I svim drugim majkama Amin

  • Gospode Bože Milostivi, Sveta Trojice, Bogomajko Prisno Djevo Marijo, molim Vam se za očišćenje grehova i za ozdravljenje moga sina Marka i za moju porodicu, u ime OCA I SINA I SVETOGA DUHA, AMIN!

 35. Molim Gospoda Boga da me tesko obolelog blagoslovi I da mi podari zdravlje. Bio bih zahvalan ako neko ko vidi ovaj moj komentar procita neku molitvu za moje ozdravljenje. Takodje zelim brzo ozdravljenje svim bolesnima I njihovo pokajanje, neka ih Bog blagoslovi

  • Владико, Сведржитељу, Свети Царе, Ти Који уразумљујеш и не усмрћујеш, Који клецајуће утврђујеш и оборене усправљаш, и телесне муке човекове отклањаш, молим се Теби, Боже наш, слугу Свога Владана који болује, посети милошћу Својом. Опрости му свако сагрешење вољно и невољно. О, Господе, излечујућу силу Своју са небеса пошаљи, дотакни се тела његовог, угаси грозницу, укроти страст и сваку болест која се крије у њему, буди Лекар слуге Свога Владана), подигни га са постеље болесничке и са одра страдања његовог, и даруј га свесавршеног Цркви Својој, да благоугађа Теби и твори вољу Твоју. Јер, Твоје је да нас милујеш и спасаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

  • Услиши молитве Господе Свевишњи, Сведржитељу свих нас, за оздрављење, опоравак и добро здравље брата Владана и целе његове породице. Нека данашњи дан, Крстовдан и сутрашње Богојављење, буде на ицељење душе и тела слуге твог Владана. Амин!

 36. Господе, молитвама Св. Николаја Мирликијског Чудотворца, исцели чедо твоје Богдана, на славу Твоју а на радост његових ближњих.

 37. Pomaže bog braćo i sestre
  Danas u 10 časova mali Bogdan Gicović iz zaječara ima veliku operaciju tumora u Abdomenu Rabdomiosarkom
  Pomolimo se svi za njegovo zdravlje i iscelenje.
  Da mu Gospod Bog i svi svetci pomognu.
  Amin☦️☦️☦️

 38. Gospode Bože, Gospode Isuse Hriste, pomiluj moju baku Radojku, da počne jesti, može prohodati i da joj se vrati snaga, volja. Hvala za sve, hvala što nas čuvaš i molim te Gospode Bože još jače čuvaj moju baku i daj joj snagu. Oprosti joj sva sagrešenja. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

 39. Molim se Bogu, Isusu, Bogorodici, Svetim Arhandjelima i Andjelima, kao i svecima na nebu za ozdravljenje moga supruga Nikole.

 40. Isuse Hriste sine Boziji molim ti se da posaljes anđele svoje da pomognu mome bolesnom ocu Spasoju da ga izlece i odagnaju muke njegove neka pozivi u miru i blagostanju Bozijem. Molim ti se Boze pomozi nedaj da pati izleci ga. U ime Oca Sina I Svetoga duha Amin.

 41. ovde se ne moli,moli se kuci u tisini,moli se u crkvu,manastir,dzamiju i td…

 42. Pomaže Bog draga braćo!

  Ako ste u mogućnosti da ostavite ime od mog oca Dobrosav Spasić u Vašem manastiru, gde mogu da čitaju Vaše molitve za zdravlje 40 dana! I sveću za zdravlje, godinama je slavio sv.Arhistratiga Mihajla, sad je u godinama i razboleo se! Da ozdravi od demencije i senilnosti.Bogu Hvala Postovana braco, Pomolite se za zdravlje mog oca Dobrosava Spasića, koji boluje od demencije, zaboravan je, nije samostalan, samo se smeje,ne može bez tuđe pomoći i nege, svaki dan sve je gori,pod terapijom je, zabrinuti smo! Lekari nemaju leka? Sta da radimo?
  Boban Spasić Vranje

 43. Gospode Bože, molim Vas da mom tati rezultati budu dobri i da ne mora ponovo da ide na operaciju. Spasite mog tatu Bože, zaštitite ga od svega lošeg. U ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin.

 44. Molim ti se Gospode Isuse Hriste i Majko Bozija za isceljenje ljudskoga roda od bolesti i zla.Pomozi Gospode i Majko Bozija slugi svome Ljubisi,izabavi ga mladog od bolesti i bola,oprosti mu gresnom sve grehe njegove i ispuni srce milosti Tvojom.Spasi majku njegovu Veru da ne gleda boli svoga sina i oprosti joj sve grehe voljno i nevoljno nacinjenje.Zastiti ih i isceli Milostivi,oni su deca tvoja.Slava Tebi Gospode!

 45. Dragana Nedeljkovic

  Gospode Isuse Hriste, sine boziji pomiluj mog muza ivana nedeljkovic boluje od raka na debelom crevu. Molimte ozdravi mu dusu i telo oprosti nam sve grehove smiluj se na nas. U ime oca i sina i svetoga duha AMIN 🙏🙏🙏

 46. Gospode Bože molim te da mi oprostiš sve grehe i da moja porodica i svaki čovek na Zemlji bude zdrav i srećan.Amin.

 47. Gospode pomozi svim bolesnim da ozdrave,pomozi i mom bratu Mirku koji je imao udes 27.jula da izadje iz kome , da uspe da se oporavi i da bude uz svoju decu ,Amin

 48. Gospode Bože pomozi mojoj tetki da prebrodi sve, da izadje kao pobednik i da joj bude dobro. Gospode Bože, zaštitu je i pomozi joj.

 49. Molim te Bože da mi oprostiš sve moje grehe i da mi pomogneš da ozdravim.Mom sinu daruj zdravlje,sreću i uspeh.Amin.

 50. Gospode, hvala ti sto nas cuvas. Pomozi svakom bolesnom da ozdravi, izbavi ljude iz nemastine i cuvaj nas. Gospode cuvaj moju majku i sestre i mene,i svaku bolest i nevolju udalji. Amin

 51. Gospod je jedina snaga i sila. Treba mu se moliti za zdravlje i spasenje duša naših, a prvo zahvaliti za sve što nam je dao. Gospođe budi uz mene i moju porodici i ne ostavljaj nas, jer nas neprijatelji naßi stalno vrebaju. Nedaj nas i čuvaj nas spasitelju, a mi ćemo te slaviti i hvaliti. Amin

 52. Gospode Isusa Hriste, oprosti grehove nase, moli se za porodicu moju. Amin

 53. Gospode Isuse Hriste, pomiluj nas gresne. Sve grehove, losa dela koje smo ucinili drugima, sve lose misli koje smo pomislili svesno i nesvesno, oprosti nama gresnima, reci lose upucene bliznjima nasim, majici, ocu, braci, sestrama, prijateljima i neprijateljima, oprosti Gospode. Sacuvaj decu i moju porodicu. Moli se za nas gresne, Isuse Hriste. Amin*

 54. Hvala na ovim predivnim molitvama, od srca se molim za majku svoju Ljubicu Smočilac i za njeno ozdravljenje.. da joj Gospod oprosti sva sagrešenja hotimična i nehotimična,koje je učinila rečima,mislima ili delom i da joj da snage i zdravlja da mi još dugo poživi.
  Neka Gospod milostivi blagoslovom svojim odagna sve patnje njene i svih bolesnih. Amin.

 55. Господе Боже Исусе Христе, помози мени грешном да сачувам и излечим вид

 56. Gospode Isuse Hriste Sine Boziji pomozi sinu mome Marku da ozdravi moli ti se sluskinja tibia.Amin.

 57. Gospode Bože, pomozi i izleči mog brata Jovana. Molim ti se moj dragi Bože. U ime Oca i sona i Svetoga duha. Amin

 58. Gospode Isuse Hriste ,podari zdravlje Miroslavu i izbavi ga od svake nesrece i nevolje.Prosvetli puteve nase ,molimo ti se gresni.U ime oca i sina i svetoga duha ,Amin!

 59. Boze pomozi mi da se izbavim iz duboke depresije i dobijem volju i snagu za zivotom,da prestanem da ozaloscujem svoju porodicu.Takodje zelim ozdravljenje svim bolesnima.Slava Tebi!

  • Dejana Nikolić

   Molim te Bože naš za isceljenje i potpuno ozdravljenje moje sestričine Ane Stolić. Molim te isceli joj telo od teške bolesti koja je napala njeno telo i dušu. Slava ti hvala Gospode Amin.

  • Pomozi gospode slugi svom Božidaru, obolelom od karcinoma već drugi put, daj mu priliku da dočeka unuke. Hvala Tebi svevišnjem, pomiluj nas grešne.Amin

 60. Господе Исусе Христе, помози мојој мајци Душанки да оздрави и да поврати снагу и свест. Опрости мени и њој све грехове, хотимичне и нехотимичне, како би свето, праведно и побожно поживео. Драги Господе сачувај ми мајку од сваког ђавољег искушења. Господе Исусе Христе сине Божији помилуј ме грешнога. Амин!!!

 61. Gospode Bože, Gospode Isuse Hriste i Majko Božija, pomozi Zorici Čabrić koja je onkološki bolesnik, pomozi da ozdravi i podari joj dug život, oprosti joj sva sagrešenja koja je učinila svesno i nesvesno, koja je plemenita , jer si svemoguć i čovekljubiv Bog i tebi slavu uznosimo!

 62. Gospode, Gospode Isuse Hriste i majko Bozija pomilujte Slavicu koja je u bolnici i uslisite moju i njenu molitvu da se spase i da ozdravi.
  Neka Vam je vecna slava i hvala!

 63. Slava Tebi Gospode Slava Tebi Isuse Hriste, slava Tebi Majko Bozija,
  Pomozi i uslisi molitvu za zdravlje Gordane i Branka i nase spasenje i izbavljenje od svake bolesti. Neka Vam je vecna slava i hvala!

 64. Gospode Bože, pomozi mom stricu Dimitriju koji već duže vreme pati od bolesti pluća.Molim te, da ustane i ozdravi! U ime Oca i sina i svetoga duha, amin.

 65. Pomozi mojoj majci Joki da prezivi i ozdravi

 66. Gospode Isuse Hriste Sine Boziji, pomiluj nas gresne. Pomozi mom muzu da se osvijesti, ozdravi i prestane kaznjavati nas, njegove najmilije. Daj mu Boze razum, i oprosti mu sve grijehe. Čuvaj porodicu moju od svakog zla i podari im dobra svoja. Ako su naši grijesi veliki tvoja milost je veća. U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin.

 67. Gospode Boze Isuse Hriste, pomozi mom ocu Dobrosavu, star 73 god, koji vec duze vreme boluje id demencije, da ustane iz kreveta i da ozdravi! U ime Oca i sina i svetoga duha amin! U zdravlju!

 68. Gospode Boze moj pomozi mom ocu Zivojinu da donese pravilnu odluku.Spasi ga ,produzi mu zivot oprosti mu sagresenja njegova koja ucini svesno i nesvesno .Podari mu ozdravljenje jer si ti svemoguc i covekoljubiv Bog i tebi slavu uznosimo.Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu sada i uvijek i u vjekove vjekova.AMIN.

 69. Gospode Isuse Hriste, Sine Boziji, pomiluj nas gresne.

 70. Molim te Boze da moja Mija ozdravi

 71. Нада Васичин

  Слава Теби Христе Боже, Надо наша, Слава Оцу и Сину и Светоме Духу,
  Господе Боже Исусе Христе, Творче и Сведржитељу опрости мени, Матери деце моје, Браниславе и Љубомира, опрости мени и деци мојој сагрешења наша, Милостив буди деци мојој да би изгубљено здравље повратили, Теби Господе захвални да буду, само Твоја Милост може све. Слава Теби Христе Боже Надо наша.

 72. Gospode Isuse Hriste, pomozi svim bolesnima da ozdrave, pomozi svima pa i meni spasitelju i utjeho moja. Ako je volja tvoja pomozi mojoj majki i meni da ozdravimo i da nas više nikakva bolest ne muči. Pomozi mi u slabosti mojoj i iscjeli svaku bolest i bol u tijelu mome da bih opet služio Tebi, vladaru svome. Čuvaj porodicu moju od svakog zla i podari im dobra svoja. Ako su naši gresi veliki tvoja milost je veća. U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin.

 73. Molim te Bože,pomogni mojoj majci da prodise,daj joj snagu da prodiše bez aparata i stane na svoje noge i ponovo mi se nasmeje.POMOZI BOŽE
  SLAVA OCU I SINU I SVETOME DUHU.AMIN!

 74. Molom te Boze,da moja majka sutra prodje dobro na operaciji,i svi budemo zadovoljni i opet srecni.Pomozi Boze.

 75. Gospode Boze i Isuse Hriste, pomiluj nas gresne i daj ozdravljenje svim bolesnima…

 76. Gospode Isuse Hriste oprosti mi sagrešenja moja, ako je volja Tvoja iscjeli me od teške bolesti i podaj mi zdravlje. Otkloni nevolje što su me sa svih strana pritisnule. Velika je milost Tvoja, pogledaj me u nemoći mojoj nado i spasenje moje. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu. Amin!

 77. Gospode Isuse Hriste oprosti mi sagrešenja moja, ako je volja Tvoja iscjeli me od teške bolesti i podaj mi zdravlje. Otkloni nevolje što su me sa svih strana pritisnule. Velika je milost Tvoja, pogledaj me u nemoći mojoj nado i spasenje moje. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu. Amin!

 78. Molim te Boze, isceli moju majku Ljiljanu. Molim te Boze

 79. Gospode Isuse Hriste pomiluj nas gresne. Pomozi mom ocu Vučeti da pobedi opaku bolest, da ga mimoidje svaka patnja i bol. Daj nam Boze snage da prodjemo taj put sa njim. Slava tebi Gospode. Hvala Isuse Hriste na uslisenim molitvama.

 80. Gospode Isuse Hriste sine Božiji pomiluj mene grešnu, molim ti se za zdravlje moje zaove Vide.

 81. Molim te Boze, isceli moju majku Ljiljanu i daj joj zdravlje i dug zivot.

 82. Љиљана Горановић

  Молим Ти се Господе опрости сагрешењa моја и деце моје Миљане, Лазара и Милијане и подари нам здравље и спасење. Амин

  • Marko Markovic

   Molim ti se boze za dusevno zdravlje mog prijatelja Marka B., drug iz grupe N.R

 83. Boze pomozi mi da ozdravim, oprosti mi sve grehe voljne i nevoljne kao i onima koji mi uzese snagu, volju i dusu svojim nasiljem sto me dovede do straha i postelje. Boze pomozi da uzivam u svojoj deci i budem verni sluga tvoj moleci se za spas. Amin.

 84. Gosode,oprosti meni gresnoj…spasi moga oca od nevolja, pomozi da ozdravio ,pomozi svima Boze,spasi i pomiluj nas..Amin

 85. Gospode Bože i Isuse Hriste podari zdravlje mojoj ćerki Ani, mojim najbližima i svima koji očekuju tvoju pomoć. Slava tebi Bože. Amin

 86. Gospode molim ti se za zdravlje moga oca Milenka, sacuvaj i zastiti moju porodicu kao i sve bolesne. Amin

 87. Molim Boga za ozdravljenje mog sina i zdravlje mojih bliznjih i svih ljudi na svetu.

 88. Gospode,hvala ti za sve sto cinis za moju porodicu i sve ljude koji ti se obrate .Slava ti Boze

 89. Gospode pomozi mom ocu muceniku, koji se muci lezeci nrpomican na postelji bolesnickoj, slava tebe pomiluj ga, isuse sine Bozji i oprosti svd grehove.

  • Molim ti se dragi Boze oče spasitelju duša naših molim ti se za zdravlje mog dragog Dejana Mišića, molim ti se da ga oslobodis os svih bolova telesnih povreda i bolesti, da mu darujes zdravlje i sreću, molim ti se za njegov brz oporavak, molim ti se oce spasitelju duša nasih😥💚🙏..

 90. Gospode Isiuse Hriste sine Boziji , pomiluj mene gresnog .Molim te podari zdravlje Radmili, I pomozi svim bolesnim da ozdrave . Amin

 91. Isuse Hriste sine Bozji pomoxi mom ocu Joci Jocicu ozdravljenje od teskih muka, pomozi mj da dise izlevi mu pluca jer ti si svemocan. Pomozi muceniku dobre duse pomiluj ga amin.

 92. Molim te Boze za ozdravljenje Vukasina, Igora i moje. Kao i za zdravlje i ljubav u Hristu svih

 93. Gospode podari i sacuvaj zdravlje Janje,Vesne,Vere,i pomozi svim bolesnim da ozdrave,i vjeruju u Boga.

  • Danas je veliki praznik za sve pravoslavce,Sveti Vasilije Ostroski.Danas se molim za mog sina Danijela koji je do pre neki dan bio zdravo dete ali su ga pretukli i sada se bori za zivot.Ima 22.godine.Citajte danas molitvu za zdravlje mog sina.Majka.

 94. Molim te Gospode za zdravlje Jelice i Dejana i svih ljudi. Da nam Gospod svima oprosti sagrjesenja nasa i primi nas u carstvo svoje. Amin

 95. Molim ti se Gospode za moje zdravlje i zdravlje moje porodice i svih bolesnih. Velika je tvoja moc pomozi nam. Amin

 96. Predrag Prokupac

  Molim Gospoda za zdravlje vascelog čovečenatstva pa tako i za ozdravljenje mog sina Dušana. Gospode blagi pomiluj i podari zdravlje i sreću mojoj porodici. Neka je večna slava Hriste Bože nado naša,

 97. Milan Mijaljevic

  Hvala Oce na milosti svojoj,oprosti bezakonja moja molim te .Amin.

 98. Molim ti se Gospode za ozdravljenje moje ćerke Tijane i majke Jelene. Pomiluj i podari zdravlje i sreću porodici mojoj, prijateljima mojim i svima koji veruju u Svetost tvoju.

 99. Boze Godpode ,molim ti se za zdravlje moje porodice.Neka je vecna Slava tebi Hriste Boze ,nado nasa.

  • Gospode Bože, molim Ti se za zdravlje moje majke, mog oca i mog brata. Slava Tebi Gospode Bože. Sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

 100. Sunčica Ivanović

  Molim ti se,za mir moj i moje porodice,zdravlje i radost,da Te ljubim neizmjerno u sve dane života moga i u času moje smrti.Uvećaj moju ljubav.Slava Ocu i Sinu i svetome Duhu,sada i uvijek i u vjekove vjekova.AMIN.

 101. Bože pomozi meni i svim obolelim od Kronove bolesti da ozdrave i ne pate se.

 102. Molim ti se Gospode za ozdravljenje brata Marijana Stefanovica

 103. Gospode Boze,molim te za zdravlje moje porodice i zdravlje svih ljudi na ovoj nasoj divnoj Planeti.Sreto Badnje vece i Bozic.

  • Ljiljana Milenkovic

   Molim te dragi Spasitelju Nas spusti ruku ozdravljrnja na telo moga brata Nebojse .SPASI I pomogni milostivi Boze

  • Gospode Bože molim ti se za zdravlje moje i moje porodice i mojih bližnjih sa kojima živim

 104. Molim gospoda da pomogne mojoj majci da joj svi rezulati budu dobri i da nema ponovo nikakve operacije,i svima ostalima zelim ono najbitnije zdravlje..

  • Molim te boze spasi moju majku. Spusti svoju milostivi ruku na njenu glavu i otkloni svu bol i bolest sto je u postelju stavi. Molim te bože za njeno ozdravljenje. AMIN.

  • Gospode Isuse Hriste smiluj se na slugu svoga Blagoja i podari mu zdravlje i spasenje! Molim ti se uslisi i pomiluj! Amin!

 105. Molim se Gospodu da milost svoju spusti na dušu i telo Mateje Mitrović i daruje mu ozdravljenje,kao i svima drugima kojima je pomoć potrebna.Amin

 106. Uz bozju pomoc i veru zelim svim tesko obolelim ozdravljenje,sto manje bola,pokajanje za sve svesno i nesvesno ucinjeno,oprost od boga.

  • Ljiljana Milenkovic

   Molim te dragi Spasitelju Nas spusti ruku ozdravljrnja na telo moga brata Nebojse .SPASI I pomogni milostivi Boze

  • Gospode Bože i Isuse Hriste podari zdravlje mojoj suprugi Nadi i mojim najbližima i svima koji očekuju tvoju pomoć. Slava tebi Bože. Amin