НАСЛОВНА » МОЛИТВЕ, ПОКАЈНЕ МОЛИТВЕ » Moлитва за хришћанско смирење

Moлитва за хришћанско смирење

Господе, Ти знаш слабости мог срца, Ти знаш колико се често предајем ђаволским искушењима и испуњавам се гордошћу и надменошћу. Имам високе мисли о себи, гордим се пред својим ближњима, и због самољубивости очекујем од њих да ме поштују много више него што заслужујем. Мислима, речима и делима, ја ниподаштавам Твоју славу у мојој жељи да се прославим пред другима; зато, Господе, моја опустошена душа нема смирење и моје срце не налази утеху. У мојој самољубивости гордост ме изједа и не да ми спокоја, унижава ме преда мном самим, нарушава ми односе са ближњима, наводи ме на свађу, и нерасуђивањем ми уноси растројство у живот. Како могу да станем пред Тебе, или да учиним нешто достојно Твоје величине, када сам оптерећен мислима и осећањима који су противни Теби, Господе велики; јер си Ти Сам дао пример смирења и поучио нас да будемо смирени у срцу. Ти си се понизио примивши на Себе обличје човека да би спасао род човечански. Твој живот на земљи je био подвиг смирења. Ти си опрао ноге Својим ученицима, Ти си им служио и сам живот си жртвовао за спас човека. Са смирењем си претрпео страдање и понео Крст. Дао си нам пример смирења и поруку: Научите се од мене јер сам ја кротак и смирен срцем и наћи ћете мир душама вашим. Господе, нисам достојан да Ти се обратим, нисам достојан да искажем Твоје свето име, ни да подигнем поглед ка Теби и осеним се Твојим светим Знамењем; јер моја гордост и самољубље удаљили су мој дух од Тебе. Владико, Човекољупче, смилуј се на моју нераскајану душу, ослободи ме од смрдљиве гордости, од огавне надмености, и од рђавог црва самољубља. Господе, нека моја душа нађе мир у заједници са Твојим савршеним и Божанским Духом. Дај ми силу да победим злог духа који ме напада и мучи, и који ме тера да се гордим; да не будем осуђен заједно са њим. Приведи ме смирењу; смирењем ме утврди у љубави према Теби; а љубав нека оправда моју веру која ће ме привести спасењу. Кроз смирење учини ме наследником Твога вечног Царства. Уздигни ме изнад слабости мога садашњег духовног стања; да све што поседујем и што ћу имати – сва добра, част знање, име, положај и све у овоме свету, буде у славу Твоју. Ти Који дајеш истинска добра дај да она и мени послуже на изградњу Твога Царства у људским душама. Учитељу благи, ако ми даш ову велику милост сачувај ме од погубног утицаја надмености над другима и удостој ме да са смирењем носим оно што си ми даровао. Боже, буди милостив мени грешном. Амин.

 

13 коментар(а)

 1. Gospod se gnusa gordih, a ljubi pokajanog gresnika.

 2. Gresna sam puno. Sve mi je Bog dao. Opeostio mi grehe. I ja opet pogresila. Obecala da necu ici na kiretazu. Posle troje dece. I opet uradila. Glupost. Ceo Vek se borim da drugom ne nanesem stetu. I od jednom mi krece ne zamislivo zlo i propadanje u poslu. Bolesti. Kazu tako treba. Zaklela si se pa pogazila. To sto si dobra sazalhiva volis, ma kakve to veze ima.
  Pogazila si obecanje. Stradaj. Pokaj se. A ja zivim sa pokajanjem, molbom,patnjom molitvama da me pomiluje gresnu. I nistavnu. I nista. Nema mislost za mene. Najgresniji na svetu moj muz i ja. Kaze jedan otac ako vidite zlo od coveka i pitate se kako mu sve dobro ide, a dobrom coveku ne, to znaci da se ovaj pokajao. I Bog mu
  Oproatio!????????

 3. Ova molitva kao da je za mene napisana.

 4. I kada me je na ispovesti pitao svestenik, koliko sam dece abortirala, rekla sam da neznam I da nisam brojala, na sta se on uhvatio za glavu covek, a ja tek sam tada shvatila koji sam ja skot ikoliko je Bog bio prema meni milostiv, te posle epitimije, od nekih cetiri ili pet godina, razresi me, ali se u meni nije nista promenilo, I dalje osecam isti greh I pecat deceubice.Slava Bogu za sve.

 5. NEMA GREHA NEOPROSTIVOG OSIM NEPOKAJANOG, REKLI SU SVETI OCI.

 6. Draga Snežana veliku muku imaš ali znaj Bog te voli više od svega!On zna sve i svako ko iskreno žali zaslužuje milost!Svi smo grešni i nepravedni zato Ga i molimo da nam po milosti svojoj oprosti grehe.Mislim da ti sama sebe toliko osudjuješ i da se ne usudjuješ poverovati da ti se može oprostiti.Veruj da ti je oprostio kao što je svima oprostio i sve će biti bolje a ti nemoj više tako grešiti.

 7. Molim te Bože smiluj sa na mene grešnu. Sa svih strana su me pritisli problemi iz kojih nema izlaza bez Tvoje pomoći. Molim Te Bože pomozi mi da izdržim i sačuvaj nas. Amin.

 8. Molim te Boze pomozi mojoj porodici i meni da.izadjemo.iz.ovog beznadja,pomozi nam da se popravimo finansijski i da imamo mir u dusi koji nam nedostaje.Spasi nas od neprijatelja nasih

 9. ЗОРИЦА

  МОЛИМ ТЕ ГОСПОДЕ СМИЛУЈ СЕ НА МЕНЕ ГРЕШНУ. ОПРОСТИ МИ ГРЕХЕ, ЈЕР СУ МЕ ПРОБЛЕМИ ПРИТИСЛИ, АЛИ АКО МИ ТИ НЕ ПОМОГНЕШ ЈА НЕЋУ МОЋИ ДА ИЗДРЖИМ, ИЗДАЈЕ МЕ СНАГА. САЧУВАЈ СВЕ ПА И МОЈУ ПОРОДИЦУ И МЕНЕ ГРЕШНУ. АМИН

 10. Grešna sam, jer mislim da sam u pravu i onda zapnem ne gledajući koga ću saseći.
  Znam da se pokajem, grožđem se, ali kada dodje isti problem moja luda glava i brži jezik gazi sve pred sobom.
  Oprosti mi Boze, mnogo se kajem, ali daj mi snage da budem jaka, jer da sam jaka ne BiH se trudila da sam u pravu.
  Radiću na sebi, grešna sam o kajem se.

 11. Mili Boze, oprosti sve moje grijehe koje pocinih svjesno ili nesvjesno. Smiluj se i pomozi da nadjem mir u svojoj dusi.
  Amin !!!

 12. Stalno molim Gospoda za mir u duši mojoj ali iznova i iznova pogrešim, najviše na poslu. Gnevim se na nerad i one koji su neodgovorni. Mnogo mi je teško, ali ćutim i zato zahvaljujem Bogu jer mi daje snagu da se ne svađam…ipak sve mi je teže.
  Predamnom stoji molitva koju čiatm za smirenje u duši i Gospod će mi dati.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *