Молити се лежећи

Питање:
Помаже Бог! Најчешће се молим лежећи у кревету….да ли је таква молитва Богу угодна? Разлог што се молим на овај начин је то што се осећам неугодно молећи се, клечећи поред кревета (пре спавања на пример) јер се моја мајка боји да ја у вери не одем предалеко и, на неки начин, изгубим осећај за реалност… Она, није неверујућа али некако истовремено сматра да је довољно да човек поштује Божије заповести а да је остало (црква, молитве и слично) као неко оптерећење. Осим тога, да будем потпуно искрена и самој ми је некако необично да се молим клечећи док се моја деца, муж и моја мајка спремају у постељу и врзмају по кући. Дали је можда најбоље, у ситуацијама као што је моја, одвојити време за молитву када нико није у кући…или, рецимо у случају да су укућани присутни, покушати са молитвом у купатилу где ипак могу да нађем неколико минута мира? Молим вас посаветујете ме…
Наталија


Одговор:
Бог ти помого Наталија, “Незгодну” ситуацију у којој се налазиш како је ти назваш, можеш лако да пребродиш али све зависи само од тебе.
Вероватно не спавате сви у истој соби, тако да кад твоја мајка оде на спавање, ти у твојој соби можеш да се помолиш пред иконом.
Искрен да будем купатило служи за неке друге ствари, па ти је мој савет да са својим мужем нађеш заједнички језик и у вашој соби себи приуштите захвалност Господу за дан који је прошао и за дан који ће доћи. Битно је да бринеш шта ће Господ казати, немој се превише бринути шта ће људи рећи.
Свако ти добро од Господа желим
о.Драган

Comments are closed.