Мишљење о интернет сајту www.bsn.оrg.yu.

Питање:
Помоз` Бог, друг ми је показао интернет сајт www.bsn.оrg.yu. Тамо сам нашао доста привлачних ствари за сваког младог човека. Молим Вас да ми кажете да ли су ставови изнети на том сајту и званични ставови СПЦ-а и да ли их Ви подржавате. Боље да питам прво Вас, мог Пастира, него да читам неке ствари које можда нису за читање. Бог Вам помогао,
Симо Вујановић


Одговор:
Бог помогô, Симо! Ставови изнети на независним сајтовима и форумима нису ставови СПЦ. Поменути сајт са форумом уређује о. ђакон Живојин Кнежевић, и то би требало да значи да се тамо изнети ставови не могу сукобити са учењем СПЦ, пре свега, због тога што је он као њен клирик обавезан на послушање. Такође и ми на сајту Светосавље руководимо се нашом пастирском савешћу и обавезом пред Православном Црквом да морамо правилно да учимо, и та обавеза је ширих размера зато што на њему раде свештеници разних јурисдикција (помесних цркви) . Даље, свуда мора да буде став православан. За форум не знам (то је врло тешко да се контролише) , а за сам сајт знам да је у добрим рукама и да на њему може да се нађе много добрих ствари.
Једва стижем да пратим Светосавље и све оно шта се пише на њему и заиста не знам које ствари на бсн-у нису за читање. Верујем да о. ђакон Живојин не би дозволио да се тамо предлажу лоше ствари. Има група људи која неуморно ради на томе да се компромитују наше православне презентације са форумима, и зато је врло битно да се озбиљно, а понекад и одлучно-строго ти форуми контролишу. Све зависи од модератора листа.
Са поштовањем, о. Љубо

Comments are closed.