Микрочипови

Питање:
Помози Бог часни Оци! Желео бих прво да Вам се захвалим на оваквом уређењу једнога сајта који интернет мрежу доводи у неки смисао а не само у мало бољи телекомуникациони систем. Читајуци питања и одговоре наишао сам на две теме и два објашњења, јер ми тако некако ближе звучи него одговор, а тиче се ових микрочипова и нових личних карти. Потписник оба објашњења или одговора је о. Срба. Некако не могу да се отмем утиску да отац Срба даје мало различита објашњења или одговоре. И то на тему микрочипова некако благо и са ставом да не мора ништа да значи чак и да је то само увод у нешто веће (што у принципу и ја мислим) и све ми се чини да као да нам каже да не беремо много бригу око тога.
Док у случају личних карти које су по мени безазленије од чипова одговор или објашњење је накако оштрији конкретнији и подкрепљен Јовановим откровењем. Ја покушавам да схватим зашто је то тако па сам се “дрзнуо” да питам, Ви ће те ми то најбоље објаснити.
И питао бих да ли знате за филмомове Дигитални анђео један и два, који пише да су направљени по Благослову СПЦ а чуо сам уствари да су од неке секте и документарни филм Електронски логор у ком се појављују и Свештеници наравно шта мислите о томе. А ја се држим молитве старца Тадеја “моје зло беше мало а ја остарех и моје зло порасте са мном” зато молим Господа нашег Исуса Христа “Исусе Христе Сине Божији помилуј мене грешног” и Бога нашег да ми помогне да то зло победим.
Нек је на спасење
Ненад


Одговор:
Драги Ненаде, Добро си приметио, што је знак да пажљиво читаш одговоре и хвала ти на интересовању.
Признајем да су моји одговори понекад недоречени, јер је тешко написати сасвим прецизан одговор на оваква питања, осим општих одредница које су нам познате од Отаца и из Светог Писма, које су мање – више познате.
Као што си приметио, суштина мога одговора је да је ово само увод у нешто много опасније и теже. Према томе, увод није исто што и сам проблем. А остао сам недоречен у смислу, да можда неко може да закључи како ја говорим да електронски кодови и бројеви, који се све више и свуда појављују, нису ништа страшно, нити разлог за забрињавање. Уствари ја то нисам рекао, али можда некоме то може тако да изгледа.
Разлози због којих сам писао о кодовима “блаже” него о личним картама су следећи: 1 – што се тиче кодова, не верујем да у овом тренутку ико од нас, или некаква наша кампања, њих може зауставити. Они су део глобалног трговинског система. Ствар је у томе, као што каже св. Игњатије Брјанчанинов, да не треба да покушавамо својом слабом руком да зауставимо долазак антихриста, јер нам је то немогуће. Али нам је могуће да пазимо на себе, да и ми не одемо за њим у пакао. Треба разлучити оно што од нас зависи и оно што ми не можемо зауставити.
2 – По питању личних карата у Србији се можда још и могло нешто учинити и због тога, по мом мишљењу, могли смо мало више пажње обратити њима и постати мало гласнији и активнији. Али, и ту смо изгледа заказали. Сада, мислим да нам не остаје друго, него да пазимо на време и на себе, да неби и ми на неки начин постали део оних који потпомажу напредак претеча антихриста.
Ето, и ово што сам сада написао, мислим да се може тумачити на разне начине. Али, ономе кога искрено интересује шта желим да кажем, можда и то буде довољно. Поздравља те, о. Срба

One Comment

  1. Помаже Бог
    Да ли је грех бушити нос(пирсинг) и уши?