Микрочипови (3)

Питање:
Поштовани Оче Србо, апсолутно сте у праву. Не дај Боже да ја Цркви нешто замерам (жао ми је што сте то замерање, као и моја “излагања” а не питања, тако разумели) , само се (а и Вас) питам како то, да нико од свештеника наше православне, а не католичке или протестантске, цркве не види подударност стихова “…ни купити ни продати…” са чиповима банака, или види али не говори о њима (питам се и следеће: како су могли Свети оци, који су на земљи већ умрли, самим тим да су свеци (за које кажете да их ја не слушам) , говорити о микрочиповима као ђавољем жигу, када су
ти чипови, реалност тек неколико месеци, и то само у затворима и дискотекама? ) . Значи да је проблем очигледно до мене, и ја Вам обећавам да Вас више нећу гњавити, и да ћу стрпљиво чекати да СПЦ објави нешто на ову тему, с тим што вам тврдим да ме нико, осим насилно, а молим Бога, и верујем да Он то неће дозволити, неће жигосати. Још једном опростите ако сам Вас лично, или СПЦ увредио, јер ми то није била намера. Ја сам само ПРЕТПОСТАВИО да ви о овим чиповима не знате, јер је Немачка, развијенија од Србије, па тога код нас осим тих личних карата (а ту смо ми изгледа експериментални мишеви) нема. Хтео сам само вас савет и надам се да и убудуће смем да питам, а без да ме погрешно схватите. Хвала још једном на одговорима и стрпљењу и нек нам буде по вољи Божијој.
Поздрав
Јован


Одговор:
Драги Јоване, Поента је у томе, да је и данас, док се ми овако дописујемо, сам Христос кормилар и Глава Цркве (званичне) . Дух Свети и данас обитава у Цркви. Господ и данас, исто као и пре неку годину, открива вернима оно што им је корисно и потребно за спасење. И сада се то исто десава преко светих Отаца које Господ одабере да им нешто открије како би јавили осталима. То се и данас не дешава на седницама административних тела или на конференцијама за штампу, или разним православним форумима, већ дејством Духа Светога кроз благодат коју Господ даје коме Он хоће. Остали Хришћани, ако су прави и побожни, такође Духом Светим препознају оно што је од Бога и прихватају поштујући. Има и таквих који се буне и протествују, негодују, дискутују и полемишу. То је углавном зато што су само споља и номинално Хришћани, а унутра у њима обитава дух овога света, а не Дух Свети. Због тога и не распознају шта је од Бога, а шта не. А, пошто сами тај осећај немају, они не верују ни другима који га имају.
Било је и до сада доста упозорења од разних монаха и Хришћана у вези ових микро чипова, бар кодова и разних картица, али мени ни једно од њих није звучало кредибилно, нити је од других, који су светијег живота од мене, оцењено као “откровење” од Бога или некаква “права и чиста истина”. Сва та упозорења су ми звучала паничарски, алармантно, површно и незрело.
Иначе, ја живим у Аустралији већ 22 године и овде су разне секте доста активне, стално шаљу таква упозорења, па их поштом добијам чак и на црквену адресу. Многа од ових “православних” упозорења су само преведена сектаска тумачења, или аматерски искалкулисана и сувисе тенденциозна и натегнута. Ја знам да, по Откровењу Јовановом, “тајна безакоња” већ и сада дејствује у свету, “само да се уклони онај који задржава”, јер то су нам и свети Оци потврдили. Они који трче за светом, пожуриће да прихвате сваку новотарију, па и разне микрочипове у свом телу, између осталог. Док они други, који иду за Јагњетом Божијим, неће још увек журити да се упусте у такве авантуре. А лично мислим да смо још далеко од тога да ће сваки човек, жена и дете на свету, морати колико сутра да има уграђен такав чип. Осим тога, лично претпостављам да ће ти “чипови” (ако уопште буду чипови, ко
зна шта ће још измислити – кажу да већ данас могу ласером да тетовирају на кожи, за људско око невидљиви знак) , о којима говори Откровење, бити много савршенији од данашњих, јер ће, осим новчаних трансакција и података о особи, моћи насилно и одлучујуће да утичу на људску психу и расположење.
Због тога се у Откровењу каже да они, који их буду прихватили, неће се моћи спасти. Једноставно, мислим да они неће бити у стању да размишљају својом главом. Али, то су све моје претпоставке, а не нешто што би Црква данас “званично” требала да објави целом свету.
Па, пошто се и мени чини да је ово некаква “предигра” неког глобалног система контроле умова, једино питање, бар за мене, евентуално можда гласи: Зашто нико озбиљан данас не упозорава на реалну и будућу могућност (а не садашњу стварност) ових чипова? За мене је одговор очигледан: Господ сматра да још није време за такво упозорење. Иначе, Он би га већ послао вернима преко некога од својих светих.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.