Људи који никада нису чули реч Библије?

Питање:
Шта Библија каже за људе који никада нису чули њезину реч? На пример, Кинез у Кини који никада није чуо за Исуса, или шта се догађа са људима који су живели пре Исуса?
Мирко


Одговор:
Драги Мирко, Она каже: «Ви се клањате (они) ономе што не знате; а ми се клањамо ономе што знамо; јер је спасење од Јудејаца» (Јн. 4, 22) , тј. континуитет Закона, па Откровења, па Новозаветне Цркве (Еклисија) која је «стуб и утврђење Истине». Кинез јесте чуо за Исуса и по Кини су биле православне цркве (св. Јован Шангајски) , и када је дошао комунизам поступили су онако како нам је свима познато. Име Исусово је проповедано и по Индији, и Персији, и Аустралији и Аљасци, итд. И Господ је безброј пута говорио о «малом стаду», на жалост, то је болна еванђелска истина. Многи се саплићу о бројчаност рода људског. И Златоусти је говорио присутнима у храму, «о колико је овде много меса за паклени огањ» (по сећању) .
Људи који су живели пре Богооваплоћења и Васкрсења имали су прилику да га чују у аду, и да се покају, јер је «сишао и проповедао духовима у тамници» (Петр. 3, 19) . Псалмопевац и Дела Апостолска нам говоре велику утеху да Он «неће оставити душу нашу аду, нити ће дати да светац његов види трулење» (Д.А. 2, 27; Пс 15, 10) .
Ето тако Библија учи.
Са поштовањем, О. Љубо

Comments are closed.