Књиге попут Хари Потера

Питање:
ПОМАЖЕ БОГ! Интересује ме да ли Хришћани треба да дозволе својој деци да читају књиге попут Хари Потера? Да ли таква штива могу да наштете младим Хришћанима у правилном развоју душе? Књиге попут ове или других сличних можемо да нађемо у скоро сваком дому, да ли треба да их склањамо од своје деце? Шта ви препоручујете за најмлађе да читају? Извините ако сам досадан.
Александар


Одговор:
Бог ти помого Александре, Мислим да Хришћани треба да воде рачуна чиме ће своју децу духовно да хране, односно какву ће литературу дозвољавати да читају. Књиге о Харију Потеру сигурно нису средство за то осим да их одведу на криви пут.
То што их има у сваком дому није разлог да га буде у твом и да твоја деца “страдају” Људи дозвољавају деци да читају све што им падне у руке. Воде рауна да им кућа увек блиста, али допуштају детету да му се ум храни свакојаким смећем. Наша црква је издала велики број финих књига па их можете потражити у продавници Српске патријаршије, или се посаветујте са вашим свештеником јер он сигурно може да нешто препоручи пошто твоју децу познаје долазећи вам у кућу у време кад је то одређено.
Чувајте децу јер ће мо бити грешни пред Господом уколико децу од малена не усмеравамо на прави пут.
Срећан Божић и Нова 2010 година
о.Драган

Comments are closed.