Када се чита Свето Писмо, где почети?

Питање:
Помаже Бог, драги оче! Моје име је Мирко, живим у Словенији, имам 28 година, православне сам вероисповести, родом из Бања Луке, замолио бих Вас да ми одговорите, ако можете на неколико питања.Вама се обраћам, јер кад сам читао Ваше одговоре на интернету, био сам пун радости, снаге, воље.
Прије месец дана почео сам да читам Свето Писмо, и то од Старог завјета, и читам само ујутро, а занима ме да ли могу да читам и поподне и навече и да ли је правилно што сам почео читати од Старог завета? Друго моје питање: волео бих као сваки мушкарац и за себе и за брата да Вас питам постоји ли молитва за љубав, јер ту нам баш и не иде? Како се препознају људи који се баве магијом, гатањем и којом молитвом се може одбранити од тих људи? Драги оце, велико Вам хвала, Бог Вам дао дуг живот, здравља и радости. Мени ће бити драго да ми одговорите на моја питања.
Велико вам хвала унапред!
Мирко


Одговор:
Бог Вам помогао, драги Мирко! Свето Писмо можете читати у било које време. Значи, без обзира да ли је то ујутру, у подне, увече или у току ноћи. Лакше би Вам било да читање Св. Писма почнете од Новог Завета. А и користи духовне би имали више. То Вам препоручујем, а Ви чините како сматрате за сходно. Драги Мирко, сав хришћански живот, у суштини, јесте молитва за љубав (Бога и човека, човека и Бога и човека и човека) . Молитва Богу за /телесну/ љубав не постоји. Живите хришћански и осетићете сладост живљења у Духу Светоме, те ће Вам тада бити јасно шта Вам говорим. Ослоните се на Бога, а Он ће Вам у прави час послати праву особу за саживот. Само Он-Бог зна зашто је за Вас сада корисно овакво или онакво стање. Не брините се, Бог ће Вас посетити својом милошћу у прави час и бићете срећни. До тада, само више наде положите у Бога и не очајавајте. Онима који верују у Бога, који се редовно причешћују, посте, посећују богослужења они који се баве гатањем не могу ништа. Бог их штити и чува, те им било које силе зла не могу наудити. Зато се не бојте, само верујте у Бога.
Нека Вас Господ Бог благослови и утврди у сваком добру! Ваш у Господу, јеромонах Евтимије

Comments are closed.