Када ће мени сунце да сине

Питање:
Ја имам 37 година, мој муж 58, муж ми је оболео од бубрега иде на диализу, треба му донатор, неко ко ће му дати бубрег! Ја га волим јако и поштујем, са њим сам већ 20 година.
СТРАХ МЕ ДА ЈА БУДЕМ ТА КОЈА ЋЕ ДА МУ ДА БУБРЕГ, ОН ТО ОЧЕКУЈЕ ОД МЕНЕ (ИАКО МЕ НИЈЕ ПИТАО ДИРЕКТНО) ГРИЗЕ МЕ САВЕСТ АКО МУ НЕ ДАМ А ОПЕТ СТРАХ МЕ ДА МУ ГА ДАМ, ЈА САМ МЛАДА И БОЈИМ СЕ ДА СЕБИ НЕ УПРОПАСТИМ ОВАЈ ИОНАКО ПРЕТЕЖАК ЖИВОТ. МОЛИМ ДА МИ КАЖЕТЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ ШТА ДА РАДИМ? ? ! ОВО ЈЕ САМО ЈЕДАН ПРОБЛЕМ ОД ПУНО ДРУГИХ КОЈИ НИСУ СВАКИДАШЊИ, КОЈИ СУ СТВАРНО ТЕШКИ И ТРАЈУ ВЕЋ ГОДИНАМА АЛИ БОГУ ХВАЛА ДАЈЕ МИ СНАГЕ ДА ИЗДРЗИМ! ПУНО ПУТА САМ ПОКЛЕКЛА АЛИ УЗ БОЖИЈЕ ЧУДО ОДНЕКУД МИ ДОЂЕ СНАГА И ЕТО ЈОШ СЕ БОРИМ, АЛИ СВАКЕ ГОДИНЕ ДОЖИВИМ НЕКУ НИМАЛО ПРИЈАТНУ СТВАР! КАДА ЋЕ МЕНИ СУНЦЕ ДА СИНЕ….
Н.Н


Одговор:
Драга, Искушења су тешка и велика, али никада Бог не допушта она која су јача од нас. Моли се Богу да ти покаже пут, да очисти срце, душу и тело, да те заштити од непријатеља видљивих и невидљивих и да ти буде помоħник и покровитељ у сваком добру. Труди се да препознаш вољу Његову, да идеш ка сваком добру. Имај веру да те Господ неħе оставити, јер он не жели никоме зло, него све нас, помоħу овог привременог, варљивог, слабог и несталног, припрема и води ка вечном спасењу и сили Његове благодати у царству непролазном. Свако од нас долази у разне недоумице и страхове, али се молимо Богу да нам покаже пут и узме нас у заштиту. Јер, без Њега не можемо ништа чинити. Јер је наш живот, и привремени и вечни, дар од Њега. Употребљавај свој молитвеник ујутру и увече, читај Псалме, Приче Соломонове, Књигу проповедника, Јеванђеља, по једну – две главе сваки дан. Не уздај се у људе, веħ у Бога. Иди што год можеш редовније у цркву на службу Божију, пости, исповеди се и причести се. Замоли свештеника да ти након службе прочита молитву за здравље твоје и твог супруга. Буди захвална и не осуђуј, не пореди се са другима, веħ гледај колико си ти сама напредовала у добру и у свакој врлини. Не очајавај, уздај се у Бога, јер другога заштитника осим Њега немамо. А и ко би тражио другог преко Њега Милостивог, који је и Сина свога Јединородног дао за нас, да свако ко верује у Њега не пропадне него да има живот вечни. Он једини избавља од греха и смрти. Ако тако будеш чинила, живот ħе ти се променити на боље. Од Бога ти помоħ, здравље и свако добро жели, о. Срба

Comments are closed.