Грешка на помену за упокојене

Питање:
Поштовани оче, За Духове сам однијела жито у цркву са именима упокојених. Рекли су ми да поред жита ставим своје име што сам и учинила и кад је отац читао имена упокојених моје име је помињао посебно као да ми је парохија тај дан. Како сам ја однедавно у вјери и незнам много, урадила сам како су ми рекли, а послије кад сам рекла оцу да ми је мало ”унаријед” одржао помен он је рекао извини и отисао, /није његова грешка/. Да ли бих требала да ми отац прочита неку молитву у вези тога или да то посматрам као грешку. Са поштовањем грешна
Слободанка


Одговор:
Помаже Бог Слободанка, То што ти се десила мала непријатност, можеш и себи да захвалиш. Кажеш кад си донела кољиво у цркву “рекли” су ти да ставиш и твоје име? ? ? Зашто пре него што си донела жито ниси све лепо договорила са свештеником него савете узимаш од свакога, само не од онога од кога требаш. И наравно свештеник је поменуо сва имена која су била написана.
Наравно други пут правовремено закажи твоме свештеенику и њега питај за савет, а ово заборави Господ зна да твоје име није требало ту да буде.
Чувај себе и своју душу, времена су чудна свет је пун “саветодаваца” а у Библији стоји: … Да ће се појавити лажни Христоси… и само од нас зависи односно од наше вере да ли ће мо бити обазриви па да не одемо за неким погрешним.
Желим ти свако добро да у радости дочекаш рођење Христа Богомладенца и Нову 2010 годину
о. Драган

Comments are closed.