Фејсбук

Питање:
Помаже Бог драги оци, Мене занима питање везано за фејсбук. Кратко, колико гријешимо што смо учлањењи на фејсбук и да ли да излазимо тј. исписујемо са са њега? Иако га користимо да будемо у контакту највише фотографијама са родбином и пријатељима расутим по читавом свијету. Унапред захвална и свако вам добро од Бога Драгог
Велинка,


Одговор:
Драга Велинка, Извини, молим те, не бих могао да ти дам прецизан одговор на ово питање. Јер, у принципу, ствари саме по себи нису ни лоше ни добре, већ зависи од тога како се ми људи служимо њима. Фејсбук може да буде једна алатка, као и свака друга. Драстичан пример: ножем може да се отсече парче хлеба и да се нахрани гладан човек, а може и да се зарије некоме у леђа. Није ствар до ножа, већ до онога који га и како употребљава.
Проблем настаје када се једном истом алатком може да користи више људи истовремено, као што је то случај са интернетом и фејсбуком. Ти га можеш користити пристојно и добро, али ја не знам ко још и да ли га уопште може и хоће искористити за нешто друго. О томе има доста прича, али свештеници нису најбољи стручњаци за то. Због тога се извињавам.
Од Бога ти свако добро жели, О. Срба

Comments are closed.