Душе нерођене деце

Питање:
Помаже Бог! Често се говори о душама нерођене деце која су жртве чедоморства (абортуса) и њиховом месту у Царству небеском. Шта се дешава са душама деце која су умрла у мајчиној утроби, из непознатих разлога, мимо воље родитеља (спонтани побачаји и сл.) ?
Н.Н


Одговор:
Помаже Бог, лепо је од Вас да се интересујете и за душе деце коју смо изгубили не намерно, како кажете спонтаним или пак принудно због здравља како мајке тако и детета. Свако дете добија душу на зачећу, и као што Бог промишља о тим душама верујемо да ће Бог и даље промишљати о њима. Бог је љубав, и Бог из своје превелике љубави не жели нико да пропадне. Ми знамо по речима Христовим: заиста, заиста ти кажем ако се ко не роди водом и Духом не може ући у царство Божије. (Јн. 3, 5ст) Како децу коју смо изгубили нисмо могли да крстимо (јер се крштавају жива деца) верујемо да Бог ни њих неће напустити јер нисмо могли да их крстимо, не нашом немарношћу већ немогућношћу. Не могу Вам рећи тачно шта је са душама трагично изгубљене деце, које смо толико желели а нажалост смо их изгубили. Али верујемо да ни њих Бог неће напустити. Пуно поздрава и сваке утехе од Господа жели вам, о.Дејан

One Comment

  1. Pomaže Bog! Molim Vas, Oče, da mi pomognete.Rodila sam sina koji je živeo samo nekoliko minuta, rečeno nam je da ga sahranimo pod rodno drvo, ali da ja ne smem da znam gde je sahranjen, da mu ne palim sveću za pokoj duše..Mnogo me boli to što ne mogu ni grob svom detetu da obiđem, molim Vas, objasnite mi mogu li ikakav pomen dati svome sinu!