Дружење са нехришћанима

Питање:
Помоз Бог оче Дејане, опет ја са још једним питањем. Имам драгу пријатељицу која је друге вере, чак нисам сигурна ни да ли припада секти Библијска лига или тако нешто. Али ми се не дотичемо много те теме. Она ниједног тренутка не врши притисак на мене нити ја на њу. То је њен избор и ја га поштујем. Ничим ниједном речју, ни једним делом не покушава да ме убеди да пређем у другу веру сем православља. Причамо о обичним стварима, њој могу да се поверим, она ме разуме и заиста ми је драга. Једноставно не меша се у моју веру и вероисповест. Да ли је исравно да и даље наставим да контактирам са њом све док не ремети мој духовни мир. Унапред хвала
Н.Н


Одговор:
Помазе Бог, па шта вам могу друго рећи осим тога што сте већ одговорили, будите са сваким добро можда ће ипак и она, када види како православни имају мир, живећи у цркви, променити своју пређашњу секту и пожелети да буде истински хришћанин.
Ето прилике и за вас да некоме животом хришћанским будете углед, у овој прилици другој особи. о.Дејан

One Comment

  1. A da li je dobro(da li je grijeh) da budemo u grupi osoba koji su nevjernici? Pod time nevjernici mislim na osobe koje su bilo koje vjere ali se neponasaju lijepo. npr. piju, mnogo psuju, ruzno se ponasaju, ismijevaju ostale… I da li je neka vrsta grijeha ici na utakmice sa navijacima koji se ponasaju onako kako sam napisao gore?