Добро да размислимо за кога се молимо

Питање:
Помаже Бог, први пут Вам пишем па не замерите на неким грешкама. Скоро сам открила Ваш сајт и веома ми се допада и мислим да нам је веома потребно овако нешто. Скоро сам прочитала ” Духовне поуке српском народу ” старца Тадеја и био ми је прави мелем за душу. Има један део о молитви који нисам баш добро разумела па Ваш молим да ми мало разјасните.
Наиме, причајуци о молитви у једном делу на почетку књиге, старац Тадеј каже, парафразирам, да добро треба да размислимо за кога се молимо и кога спомињемо у нашим молитвама, да добро размислимо да ли можемо да понесемо и њихов терет, тј. да се не преоптеретимо. Није ми јасно шта тачно мисли овим. Јер ја у молитвама често спомињем људе које волим, оне који су ми драги и којима мислим да треба помоћ у појединим тренуцима у животу, као и оне који су ме на неки начин повредили. Хвала пуно.
Срдачан поздрав
Тања


Одговор:
Драга Тања, Нисам прочитао то место, али претпостављам да је о. Тадеј мислио на то да не могу сви људи свакога да поднесу, у смислу као што се и у свакодневном животу дешава да је неко некоме “тежак” а некоме не. Неки људи не могу да “изађу на крај” са одређеним особинама других људи, а опет, некима то не представља проблем. Разни људи имају разне и различите таленте, разне дарове и различиту духовну снагу.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.