Да ли учинити штету сектама

Питање:
Помаже Бог драги оче
Имам једно питање.
У мом насељу у Србији појавило се доста секти које не крију своје намере. То су адвентисти и јеховини сведоци. Налазе се у близини моје куће и у близини Православне Цркве. Чак је и постављен велики крст на улазу код адвентиста па лаковерни могу и да наседну на то.
Моје питање је: “да ли је грех полупати им стакла, ишарати ауто лаком њихове просторије и не дати им мира или не предузети ништа? ” Ја стварно нисам насилан дечко и не волим насиље (имам 22 године) али мислим да се против секти не може борити само молитвом већ и нечим конкретним.
Надам се да сте ме разумели. Све најбоље зели вам
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого
Из твог писма видим да си огорчен на збивања која се дешавају у твојој близини, али на начин који желиш да се то реши никако ти неће бити од користи. Труди се да пре свега са твојим пријатељима помогнеш онима који су мање упућени у нашу веру, да кад реше да тамо иду, да их пре тога подсетите ко су и одакле су и да њихови преци положише животе за веру Православну и Отачаство, и да није добро да тамо одлазе поготово кад има наше цркве у близини.
Секташи знају шта раде и зашто то раде, зашто би их ти осуђивао кад су они већ осуђени иако тога нису свесни. Неразумна је и наша молитва кад молимо Бога да се свети нашим непријатељима, да уништи оне који нам зло мисле, да унизи наше супарнике, да казни све оне који су нас увредили. Реч Божја учи верујуће људе, да се моле Богу не да се свете, већ да опросте свима који им пакосте. Нама је одређено да се молимо: Да буде воља Твоја како на небу тако и на земљи. Дакле неразумно је тражити да се све сврши по нашој вољи и жељи, према нашим себичним рачунима и плановима, јер је то увредљиво за Бога. Мој ти је савет да појачаш молитву и да би расположен и весео дочекао Свето Христово Васкрсење, а Господ ће свима дати по њиховим заслугама. С поштовањем
о.Драган

Comments are closed.