Да ли се молити за посао

Питање:
Помаже Бог! Имам неке недоумице у вези са решавањем проблема који је везан за мој научни рад. Годинама се трудим да напорним радом сачувам себи радно место професора у овим веома смутним временима. Наиме, као самохрана мајка радим педесет послова истовремено и поврх свега сам често била врбована за ову или ону страну коју популарно сада зову “клан”. Уз помоћ Божју нисам се опредељивала због чега сам често била жртва сплетки па чак и физичких насртаја. Мене су родитељи учили да се вредним радом све постиже у животу. Сада сам у ситуацији да се од мене на послу тражи што се ни од кога другог не тражи, а то је да објављујем радове у часописима у којима ни они сами никада нису објављивали. Занима ме да ли грешим ако често молим Бога да ми да напредак у научном раду и како у ствари треба да се правилно молим. Бојим се да сам преузела улогу судије ако превише потенцирам конкретну потребу, онда испада да ја знам шта ми је потребно пре него ли Господ наш милостивни. Молим Вас посаветујте ме како да се понашам.
Збогом
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Господ Христос је рекао за време страдања “Не би ти имао никакву власт надамном да ти није дата одозго”. То што те твоји претпостављени “малтретирају” прихвати достојанствено и покажи коолико си јака ментално, а уједно нека виде да у неким стварима не могу без тебе.
Ако ће теби и твојој породици бити корист ако ти напредујеш у служби, треба онда неке ствари прихватити онакве какве јесу, али наравно не по сваку цену. Сигурно је да не грешиш кад се молиш Богу да ти да снаге да истрајеш у твоме послу и знај да не би имала успеха да немаш Господа у себи. Ради поштено, моли се искрено, и видећеш како ће ти све у животу бити лакше. С поштовањем
о. Драган

Comments are closed.