Биометрија (нова документа) жиг звери?

Питање:
Помаже Бог! Као што сам насловио ову тему, многи верници су у великој недоумици и страху, јер су наши духовници подељени по овом питању, неки кажу можете прихватити, није то још жиг звери, неки пак кажу да је то веридба са сатаном док трећи говоре да је то већ жиг. Постоје и многи видео записи као јаки аргументи за не прихватање ових нових документа, отац Јоил (из манастира Ћириловац код Колашина) је имао лично искуство и то је испричао, што је и документовано, а достуно је на сл линку http: //www.youtube.com/watch? v=fjTSzMrXYQk, монах је изгубио благодат, а то драга браћо у Христу није наивно. Отац Јоил додатак: http: //www.youtube.com/watch? v=3J7iWg2Bmeo Монах Николај је такође говорио о томе: http: //www.youtube.com/watch? v=x4iMnDXXQ5g а, и ово што је један брат поставио овде није наивно: http: //svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic? topicId=11155 то је свакако опомена од Господа. Молим Вас поштовани оци наше Свете цркве да нам одговорите на ово веома комплексно и за нас Православне од великог значаја питање: да ли је биометрија жиг звери или претеча истог?
Миломир


Одговор:
Бог Вам помогао брате Миломире! Црква наравно учи да ће доћи до жигосања свих и да ће они који су одани Христу одбити да приме жиг а потом претрпеа ти страдања. Ипак само стављање жига биће тесно везано са вером у Христа Спаса, а такође ће Црква бити једногласна и сложна да ли треба одбити или не жиг. Данас имамо случај несложности, немира и хаоса, тако да је помало јасно да још није дошло то време. Код узимања личних карата дата је слобода грађанима па они, а међу њима и свештеници и верници, могу да одаберу да узму личну карту без жига. Дакле, нема приморавања да се узме жиг. У зло време приморавања ће свакако бити. Што се пасоша тиче ситуација је мало другачија, мада лично мислим да и ту нема опасности. Они који говоре супротно вероватно желе да побуде опрез, али пазите се да се не упалшите. Ваш у Христу, отац Иван Делић, парох глогоњски

3 Comments

 1. Анонимно :)

  Помаже Бог оче
  Молим Вас да ме саслушате, нешто ме смућује већ дуже време.Ја сам кренула у Цркву у фебруару (само ја у породици и малолетна сам).И кад сам кренула сам “случајно” наишла на свештеника који ме је и исповедио(1. Исповест) и он од тада ми говори како да постим итд…И како ми моји родитељи не указују неку љубав и пажњу ја сам ту родитељску љубав препознала у свештенику. Ухватила сам себе како трчим за њим кад бих га видела негде одем да му се јавим(наравно не на литургији, током ње) и превише сам се захваљивала у порукама и тако…срамота ме је кад се сетим и јако ми је тешко кад се сетим јер се бојим да ли се сећа тога.Мене занима да ли је то моја грешка или то може да се деси сваком почетнику.Не бих рекла да је он крив јер он љубав показује свакоме кога сретне и стварно се види да је искрен, можда је само према мени блажи или нежнији што се тиче љубави јер сам дијете још па ме смућује.Мислим да сам се везала за њега превише или направила идола од њега.А прочитала сам да то може бити трагедија за свештеника кад се неко веже за њега да ли је то истина?
  Хвала унапријед пробала сам да скратим причу што више могу. 🙂

 2. jeste zig zveri sta se pravis pametan kad su oni pravi rekli da jeste serafim sarovski,starac pajsije

 3. Како да уклоните тај жиг од биометријски личне карте??
  Имам 18 година пре две године сам морао под притиском да узмем биометријски личну карту.И то ме сада изузетно брине!