Астрологија

Питање:
Помаже Бог, оче. Можете ли ми објаснити однос наше вјере према астрологији – ја не мислим на некакво врачање или предвиђање будућности, али чисто посматрано астрологија као положај звијезда при нашем рођењу, утицај на наш карактер, наше боље разумијевање себе и других људи- у циљу добра. Да ли се у нашој вјери свака врста проучавања или цак лаичког интересовања за астрологију сматра гријехом? Хвала.
Снежана


Одговор:
Драга Снешана, Псалмо певац каже: не надајте се на људе и кнезове људске, него само на Бога. Посебно у читању будућности. Жеља за знањем шта ће да буде је приземна људска сујета, пропраћена опсесијом за пролазним и трулежним, јер је речено да не скупљамо благо које мољац и једе, него оно непролазно које је на небесима. Ми увек очекујемо неке паре и успех те врсте, са блудним схватањем среће, здравља и напретка. Читање положаја звезда у космосу, и опсесивно тумачење њихових кретања као и природних појава за собом се вуку само искушење и ништа више. Умишљено или чак реално сазнање наше будућности помоћу закона овог века, као и његовог принца, има само да нас оптерети и постави у неко исчекивање који ће да нас духовно растроји и доведе у очајање. Наше жеље су обично материјалног и приземног карактера ако се оне не модификују Христовим схватањем овог века и живота у њему. Није добро да се користи тамним и непознатим силама ради откривања будућности, јер од оца лажи често можемо да добијемо и лажне информације. Да, он ће понекад да да и позитивне али само са намером да навуче и зароби, и када постанемо његови робови онда њему више и није битно шта ће нам говорити.
Бављењем свим врстама спиритизма и астрологије Црква сматра грехом и наклоност ка томе треба увек исповедати. Са благословоми поштовањем оЉубо

Comments are closed.