Апостол Павле, лажни учитељ

Питање:
Да ли је ап. Павле, лажни учитељ о коме Исус говори? Ово питам јер је ап. Павле унео бројне измене у став ране Цркве, навешћу само питање обрезивања, које је било велики проблем у односима Јеверји-нејевреји, а чини ми се да је Исус хтео да се приме необрезани он би у својој мудрости упутио апостоле и остале ученике у ту проблематику и да се не противе ап. Павлу, као што је Јаков Праведни, вођа прве Христове Цркве чинио.
Петар


Одговор:
Драги Петре, Надам се да си свестан колико лаконски, површно и непрецизно си поставио једно овакво питање које, као да претендује да буде “велико”, логично и засновано на довољно добром познавању личности и прилика о којима треба да говоримо? Јер, уопште не знам на шта тачно мислиш, када помињеш одређеног “лажног учитеља, о коме Исус говори”? Када говори, коме и где? Одакле ти податак да Он “говори” о “лажном учитељу”, и на шта то уствари, мислиш? Мени се уопште не чини да је Господ Исус Христос хтео да “прима само обрезане” и да због тога “Он, у својој мудрости, није упутио апостоле и остале ученике у ту проблематику”. То први пут чујем и не звучи ми уопште логично.
Лично мислим и чврсто верујем да св. апостол Павле никако није могао да буде било какав “лажни учитељ”, већ да је он велики учитељ и апостол Цркве Христове.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.