Ако се грех сазна у јавности

Питање:
Помаже Бог Умолио бих Вас за савјет. Прије пет година учинио сам једно дјело, тј. недјело блуда. Нисам га спровео до краја, али је намјера била сасвим јасна. Једини свједок, једна старија жена, жртва је моје сексуалне обијести. Не бих смио на мјесту какво је Ваш веб сајт говорити шта сам конкретно урадио. Одмах послије сам се покајао и осјетио грижњу савјести. Извинио сам се особи коју сам повриједио, омаловажио и унизио њезино достојанство. Отишао сам у цркву и исповједио се. Свјештеник ме је на исповијести питао зашто сам то учинио, а ја сам му рекао да сам се био узбудио. До данас питам себе зашто сам то урадио? Као да је нека снажна мрачна сила дјеловала у мени као неки страсан нагон. Ја знам да нема гријеха који Бог неће опростити човјеку ако се искрено каје, знам да су и људи спремни да опросте. Али брине ме слиједеће. Млад сам човјек, на јавној функцији. У својој средини уживам велико поштовање и људи ме држе за часног човјека и доброг вјерника. Шта ће бити ако се сазна за ово о чему сам Вам испричао? Шта це људи рећи и мислити о мени? А тек моји родитељи и родбина! Од тога дана ја на себе не гледам истим оцима. Како це ме гледати други?
Н.Н


Одговор:
Бог Вам помогао! Драги у Христу Господу брате, по овом што пишете, видим да сте схватили да сте урадили погрешну ствар, али исто тако видим да сте након тога исправно поступили. Тражили сте опроштај и покајали се. Не треба да живите у страху, јер ако се и сазна у јавности за Ваше недјело Господ ће Вам, пошто сте се покајали и своју наду полажете на Њега, дати снагу да то на најбољи могући начин и пребродите.
Важно је да не живите у страху и мраку, него да наставите живјети као хришћанин. Молите се Богу и не очајавајте! срдачно о Страхиња

Comments are closed.