ЗЕМЉА НЕДОЂИЈА

 

ЗЕМЉА НЕДОЂИЈА
 
СВРШЕТAК
 
Тог истог дана др Адлер је позван у Берлин. Тамо је и умро, не зна се како. Пред смрт предао је својој жени један завежљај папира. У том завежљају налазио се и протокол о суђењу Спаси Спасовићу. Рекао је својој супрузи: “Овде је истина о најмилијем човеку кога сам имао срећу да познам у животу”. То су његове речи. И препоручио је госпођи Адлер да тај протокол по свршетку рата преда неком Србину, пријатељу Спасином.
Тајна пак покрива даљу судбу капетана Спасе Спасовића. Неки говоре, да је убијен од истог оног свирепог Гестаповца; други опет да је доживео 1945. годину и повратио се у српске планине да продужи борбу за слободу свога народа. Али постоји и мишљење, да се он замонашио и да као монах живи у неком манастиру.
Но како је да је, извесно је да ни смрт ни људи немају власти над Спасом Спасовићем.

One Comment

  1. Pomaže Bog imam bitno pitanje…da li je ispravno čestitati praznike muslimanima da li mi Pravoslavci treba to da radimo iako ne verujemo u njihove praznike…ja lično smatra da ne trebamo čestitati njima praznike nego ih trebamo gledati kao braću…ja ne mogu da čestitam iz srca praznik u koji ne verujem…ne mogu to da uradim dok mislim na Isusa Hrista i dok Pravoslavcu Čestitam praznik u koji verujem iz srca ja to ne mogu uraditi za muslimanski praznik.Buni me to što Pravoslavni hrišćani smatraju da je ispravno čestitati praznike muslimanima iako ne veruju u njihove praznike